Politiet til sprittyve på sygehuse: Vi kommer til at slå hårdt ned

Politiet sætter nu ind mod tyveri af håndsprit og mundbind. - Det er dybt forkasteligt, og vi kommer til at slå hårdt ned på det, siger rigspolitichef

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Håndsprit og mundbind er i høj kurs for tiden. Og på landets hospitaler har flere haft svært ved at modstå fristelsen og fjernet hele tuber med håndsprit fra blandt andet toiletterne, hvor det ellers bruges til at sikre god hygiejne.

quote Det er dybt forkasteligt, og vi kommer til at slå hårdt ned på det.

Thorkild Fogde, Rigspolitichef

Det får nu politiet til at skærpe sit tilsyn med hospitaler og akutmodtagelser.

- Vi har desværre set eksempler på tyveri af mundbind og håndsprit fra hospitaler og lignende. Det er dybt forkasteligt, og vi kommer til at slå hårdt ned på det. Derfor er vi gået sammen med regionerne om at skabe et fælles overblik over steder, der skal holdes ekstra godt øje med, siger rigspolitichef Thorkild Fogde i en pressemeddelelse.

Tyveri fra flere sygehuse

Et skærpet tilsyn betyder, at politiet er særligt opmærksom på hospitaler og andre steder, som ligger inde med lagre af mundbind, håndsprit og andre produkter, som kunne være attraktive at stjæle under epidemien.

Derfor er politiet gået i gang med at opbygge et nationalt overblik over steder, som kræver et særligt opsyn.

I den seneste tid har blandt andet Rigshospitalet i København været vidne til at der er forsvundet flere beskyttelsesmasker og håndsprit. Tyverierne er blandt andet sket på Infektionsmedicinsk Afdeling, hvor der indlagt flere personer, som er alvorligt syge på grund af coronavirus, skrev TV2 Lorry søndag.

Havde helst været foruden

Lignende har fundet sted på sygehuse i det syd og sønderjyske, har TV SYD kunnet berette:

- Jeg kan bekræfte, at der er forsvundet håndsprit fra toiletter, og at det er uhensigtsmæssig adfærd. Vi opfordrer derfor folk til at lade håndspritten hænge, så der også er til den næste gæst, sagde Mikkel Dybtved-Ntarampa Andersen, der er presseansvarlig hos Sygehus Sønderjylland.

Rigspolitiet har allerede bedt politikredsene om at føre tilsyn med hospitaler og akutmodtagelser, hvis det enkelte hospital vurderer, at det er nødvendigt for at sikre ro og orden. 

- Jeg er glad for, at politiet er klar til at yde den støtte, som desværre har vist sig at være nødvendig nogle steder i landet. Men jeg havde selvfølgelig hellere set, at det slet ikke var aktuelt, siger Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner