Ny nat med larm - lokalt politi har beslaglagt otte musikanlæg

Midt- og Vestjyllands Politi og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har fredag aften rykket ud til en del anmeldelser om høj musik, der generer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Over hele landet rykkede politiet natten til lørdag ud til støjende og festglade mennesker.

Det er kombinationen af det varme sommervejr, et nedlukket natteliv og den første fredag, efter at gymnasierne er startet i skole igen.

quote Det er jo ekstremt godt vejr og fredag, så det er nok sådan, det hænger sammen. Indtil videre har vi fået 17 anmeldelser, og det er over gennemsnittet

Stefan Jensen, vagtchef, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Det melder flere vagtchefer.

- Vi kalder det MTU (musik til ulempe). Vi har mange anmeldelser, og problemet er på et niveau, hvor vi som udgangspunkt fratager eller beslaglægger Soundboksen for at genoprette roen, skriver Midt- og Vestsjællands Politi lørdag eftermiddag på Twitter.

- I går fik vi 8 anlæg indbragt. Sænk lydtrykket, og nyd dagen uden vores indblanding, tilføjer politiet.

I Nordsjælland har et opholdsforbud i Dyrehaven, hvor der normalt mødes op mod 10.000 gymnasieelever den første fredag efter sommerferien, holdt de unge mennesker væk.

Til gengæld har Nordsjællands Politi haft travlt med "rigtig mange anmeldelser" om musik til ulempe andre steder.

- Når nattelivet er lukket, så flytter festerne ud i private boliger, og det giver gener for mange naboer, og vi gør, hvad vi kan.

- Men vi kan ikke køre ud til alle desværre, og telefonenerne kimer stadig, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi Rolf Hoffmann.

Også Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi  og Syd- og Sønderjyllands Politi og har fredag aften rykket ud til en del anmeldelser om musik til ulempe.

- Det er jo ekstremt godt vejr og fredag, så det er nok sådan, det hænger sammen. Indtil videre har vi fået 17 anmeldelser, og det er over gennemsnittet, siger vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Stefan Jensen.

På Fyn har politiet i løbet af to timer omkring midnat haft 11 anmeldelser, hvilket vagtchef Ehm Christensen beskriver som "temmelig mange".

Musikanlæg blev konfiskeret

Omkring klokken 02.00 natten til lørdag skrev Københavns Politi på Twitter, at politiet var til stede ved Dronning Louises Bro i det indre København efter flere anmeldelser om musik til ulempe.

Politiet har desuden konfiskeret et musikanlæg, efter at ejeren havde fået to sigtelser for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Københavns Politi har desuden været til stede i flere parker, hvor unge mennesker har været samlet. Omkring klokken 22.00 var 200 unge blandt andet samlet i Fælledparken, meldte vagtchef Paw Kaltoft.

- De er ved at være godt berusede, så det er blevet lidt mere besværligt. De lytter stadig, men det er blevet lidt sværere at få dem til at efterkomme vores anvisninger, sagde Paw Kaltoft.