Politiet genoptager køreprøver: - Vi tager vores forholdsregler

Fra onsdag vil det igen være muligt at gå til køreprøve, men det kræver nye forholdsregler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Så er det igen blevet muligt at erhverve sig et kørekort.

Fra onsdag den 29. april genoptager politiet nemlig afholdelsen af køre- og teoriprøver.

Det oplyser begge politikredse i TV2 ØST’s sendeområde – Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi samt Midt- og Vestsjællands Politi.

- Der er udstukket nogle helt generelle retningslinjer fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, som alle politikredse i landet skal rette sig efter, fortæller Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.  

Køreprøve med forbehold

På grund af Danmarks nedlukning har det i snart to måneder ikke været muligt at kunne gå til køreprøve, og genoptagelsen af køreprøverne kræver da også nogle helt nye forholdsregler.

- Der er jo en masse helbredsmæssige overvejelser, som vi skal tage højde for. Teoriprøverne er det største problem rent antalsmæssigt. I forhold til køreprøverne handler det om det her med, at man sidder meget tæt, forklarer Søren Skotte, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

quote Vi møder op uden værnemidler til køreprøverne, men tager selvfølgelig vores forholdsregler og spritter af

Søren Skotte, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

For teoriprøverne gælder nu et krav om, at der skal være fire kvadratmeter gulvareal per mand. 

- Det betyder, at vi har måtte fjerne halvdelen af stolene. For at få det samme antal elever igennem, skal vi altså afvikle dobbelt så mange prøver, fortæller Søren Skotte.  

I forhold til selve køreprøven handler det om at holde hygiejnen i top og få sprittet de berørte flader i bilen af inden prøven.

- Vi møder op uden værnemidler til køreprøverne, men tager selvfølgelig vores forholdsregler og spritter af, siger Søren Skotte. 

Ifølge Søren Skotte er det kørelærerens ansvar at spritte bilen korrekt af inden køreprøven. Det gælder blandt andet spejlet, gearstangen, rattet, afvisningsblinkeren og de steder, hvor der ellers kan være fysisk berøring.

- Den sagkyndige står og ser på, mens der sprittes af, så han kan kontrollere, at alt er i orden, uddyber han.  

Eleverne har også selv et ansvar. Hvis de har nogle som helst tegn på sygdomssymptomer, skal de aflyse køreprøven, og hvis de alligevel møder op med løbende næse, hoste eller lignende, vil de blive afvist.

Glad kørelærer

Nyheden, om at politiet genoptager køreprøver, glæder kørelærerne.

quote Vi kan stadig ikke booke prøverne

Jørgen Christensen, indehaver af Jørgens Køreskole

- Det er jo rigtig positivt. Det er i hvert fald godt, at det er kommet i gang igen. Det gav jo heller ingen mening, at vi måtte køre, hvis politiet ikke måtte, siger Jørgen Christensen, indehaver af Jørgens Køreskole i Nakskov.

Køreskolerne genoptog undervisningen sidste mandag, den 20. april, og Jørgen Christensen fandt det uhensigtsmæssigt, at kørelærerne skulle genoptage arbejdet, så længe køreprøverne ikke kunne afholdes.

- Vi blev sat i gang, men vi kunne ikke få at vide, hvornår vi kunne få prøver. Vi tilrettelægger jo vores undervisning ud fra, hvornår de skal til prøve, så vi kørte jo lidt i blinde, når vi ikke kunne få at vide, hvornår de kunne komme til teori- og køreprøve, forklarer Jørgen Christensen.

Nu kan der igen komme overensstemmelse mellem undervisning og prøver, og Jørgen Christensen sidder klar til at booke, så snart systemet åbner for tilmelding. 

- Vi kan stadig ikke booke prøverne. Jeg ved ikke, om de lukker op for det i løbet af dagen, men så må vi jo tage det derfra, siger han.