Politiet fanger formodede tyveknægte - kan stå bag stribevis af indbrud på Sjælland

To yngre mænd blev i nat anholdt efter et indbrud på Midtsjælland. Nu undersøger politiet, om de kan have forbindelse til andre indbrud i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En kvik borger i Stenlille ledte i nat flere betjente på sporet af to formodede indbrudstyve, som formentlig kan kædes sammen med flere indbrud på Sjælland.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

quote Nu skal vi undersøge, hvor meget de har på samvittigheden

Ole Hald, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

 - Klokken 03.24 fik vi en anmeldelse fra en adresse i Stenlille på Fasanvej, hvor der blev set en bil køre fra stedet. Der blev også aflæst et registreringsnummer af et kvikt vidne på stedet, siger Ole Hald, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Anmeldelsen blev sendt rundt til flere patruljevogne hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og til nabokredsen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

- Kollagerne hos Midt- og Vestsjællands Politi fik kontakt til bilen i Roskilde, og to personer blev anholdt. Det er vi egentlig meget godt tilfredse med. Nu skal vi undersøge, hvor meget de har på samvittigheden, og hvor meget vi kan hænge dem op på, siger Ole Hald.

Der er tale om to danske mænd på henholdsvis 18 og 23 år. Ifølge politiet kædes de to mænd sammen med indbrudssager ved Stenlille og Sorø, hvor der blandt andet blev stjålet en designerstol og andet inventar. De to formodede indbrudstyve sættes også i forbindelse til indbrud omkring Ugerløse syd for Holbæk.

- Sagen er relativ ny, og vi skal arbejde videre med den i løbet af dagen. Vi håber selvfølgelig, at det kan udmønte sig i, at de to gutter bliver fremstillet for en dommer i et grundlovsforhør, siger Ole Hald.

Opfordrer til at tjekke naboens hus

Begge mænd bliver fredag overdraget til efterforskere i Slagelse, som i samarbejde med Midt- og Vestsjællands Politi arbejder videre med sagen.

Politiet oplyser desuden, at der kan komme flere anholdelser i sagen.

- Nu dykker vi ned i, hvad der har været af indbrudssager i nyere tid i vores egen politikreds og hos i Midt- og Vestsjællands politikreds, og her kan man ikke udelukke, at der nogle ting, der hænger sammen, siger Ole Hald.

Har man selv været udsat for lignende indbrud, vil politiet gerne i kontakt med folk.

- Hvis man kommer hjem og opdager et indbrud, vil vi naturligvis gerne høre om det. Men det vil også være interessant, hvis dem, som i ferien holder øje med andre folks huse, lige kaster et ekstra øje på huset her til morgen eller formiddag for at se, om der har været ubudne gæster, siger Ole Hald.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.