Politiet advarer: - Tricktyve jagter ældre

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi advarer især ældre borgere mod tricktyve, efter flere er blevet lokket til at udlevere oplysninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De seneste dage har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fået flere anmeldelser om tricktyverier.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

quote Det mest effektive middel mod den type kriminalitet er forebyggelse

Thorkild Steen Jensen, politiinspektør for Lokalpoliti og Efterforskning ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Borgere er blevet lokket til at udlevere både kreditkort og tilhørende kode, såvel som andre personoplysninger.

- Ganske kort efter svindlerne har fået kreditkortet udleveret, bliver der typisk hævet et stort kontantbeløb, og så er de over alle bjerge. Det mest effektive middel mod den type kriminalitet er forebyggelse, udtaler Thorkild Steen Jensen, Politiinspektør for Lokalpoliti og Efterforskning ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, i pressemeddelelsen.

Derfor advarer politikredsen nu borgere – og især de ældre – mod denne type tyverier.

Flest ældre rammes

Når politiet advarer specifikt de ældre borgere, er det fordi, det især er denne gruppe, der udsættes for tricktyverier.

- Langt de fleste af dem, der rammes, er kvinder over 80 år, viser tidligere undersøgelser, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i pressemeddelelsen.

Læs også
97-årige Elly truede tricktyve med rollator
Læs også
97-årige Elly truede tricktyve med rollator

Politiet begrunder den tendens med, at mange ældre har stor tillid til myndigheder og autoriteter, og de udviser gerne hjælpsomhed overfor fremmede. Derfor risikerer de at falde for et svindelnummer.

- Er du pårørende til en ældre medborger, kan det være en god idé at tage en forebyggende snak om, hvad man skal gøre for ikke at blive snydt, lyder politiets opfordring.

Politiets råd:

1. Vær altid forsigtig og kritisk med, hvem du lukker ind i dit hjem, hvis det er personer, du ikke kender og ikke har en forudgående aftale med.

2. Spørg altid om legitimation!

3. At hente dankort og kode på borgerens bopæl er ikke en metode en rigtig bank benytter sig af. Så udlever aldrig dankort og kode til fremmede. Heller ikke over telefonen.

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.


Anmeld og kontakt bank

Hvis man er blevet udsat for tricktyveri, skal man anmelde det til politiet, ligesom man også skal tage kontakt til sit forsikringsselskab, opfordrer politiet.

Desuden skal man kontakte sin bank og få spærret kort og konto, hvis man har udleveret nogen af delene.

Udover det praktiske er det også en god idé at være opmærksom på sig selv og sin egen reaktion, hvis man har været udsat for et tricktyveri, da det kan give en utryghed og måske også selvbebrejdelse.

- Hvis du har brug for at tale med nogen om dine oplevelser efterfølgende, kan du altid kontakte Offerrådgivningen, et landsdækkende tilbud, som træffes døgnet rundt, opfordrer politiet.

Offerrådgivningen for Sydsjælland og Lolland-Falster træffes på telefon 23 68 60 00.