Politiet advarer mod fup-opkald fra banken

Den seneste uge har politiet modtaget flere anmeldelser om bedrageri, hvor svindlere udgiver sig for at være fra banken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet advarer lige nu mod kriminelle, der ringer og udgiver sig for at være fra banken for at franarre private oplysninger.

quote Men sådan arbejder bankerne altså ikke

Henrik Olesen, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi

- Det er typisk ældre mennesker, som får et opkald om, at der er hævet på deres bankkonto eller sket mistænkelige transaktioner, og derfor vil der komme en person for at hente deres dankort og kode, så de kan få stoppet problemet, siger Henrik Olesen, der er vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

- Men sådan arbejder bankerne altså ikke, tilføjer han.

Læg mærke til stemmen i røret

Den seneste uge har politiet modtaget anmeldelser om bedrageriforsøg, hvor svindlerne enten udgiver sig for at være en sikkerhedschef i banken eller en bankansat.

Læs også
Forbipasserende finder død mand i kanal
Læs også
Forbipasserende finder død mand i kanal

Ifølge politiet har en person inden for den seneste uge udleveret dankort og kode til svindleren, og derfor opfordrer politiet nu folk til at være ekstra varsomme.

- Hvis man bliver kontaktet af nogen, der udgiver sig for at være fra banken, må man gerne notere nummeret, der bliver ringet fra, eller gøre sig nogle beskrivelser af stemmen, siger Henrik Olesen.

Undgå misbrug af identitets- og kortoplysninger

- Og har man ældre medborgere omkring sig, så tag lige snak med dem om ikke at udlevere noget som helst til nogen, der vil komme forbi for at hente dankort og kode, tilføjer han.

Hvis man har oplysninger i sagen eller selv har været udsat for et lignede bedrageriforsøg, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.