Politi til unge: - Tænk dig om i aften

Politiet opfordrer alle til at tænke sig om og vise hensyn i forhold til støj på Skt. Hans Aften

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er studentertid. Vejret bliver næsten godt overalt - og så er det Sankt Hans og en oplagt aften til hygge udenfor.

Men det handler ikke kun om bålsikkerhed i aften, når vi skal synge Midsommersangen og nyde lugten af bål. Det er vigtigt også at vise hensyn til naboerne og ikke larme for meget, hvis det ender i fest bagefter.

Sådan lyder opfordringen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Vi vil kraftigt opfordre til, at folk tænker sig om og tager hensyn til naboer og andre, der kan blive generet af høj musik, siger politiinspektør Tom Trude, der er linjechef for beredskabet hos politikredsen.

Stor stigning i sager om høj musik

Politiet har den seneste tid oplevet en stor stigning over sager om støj og musik til ulempe fra fester, der ofte foregår udendørs. I sidste uge fik det politidirektør Lone Frank til direkte af bede ejerne af de store Soundbokse om at skrue ned.

Anmeldelser af støj soundboks

Så sent som i nat har politiet haft travlt med de mange sager.

- Vi havde både 9. klasserne og studenterne ude. Der var en del sager, hvor vi måtte rådgive om musik og lydniveauer, sagde politiets nattevagt Lars Denholt til TV2 ØST onsdag morgen.

Blandt andet i Korsør måtte politiet rykke ud for at få dæmpet en fest bag stadion, hvor stemningen var løbet lidt løbsk. Her måtte politiet til sidst opløse festen, tre drenge på 15, 17 og 17 år blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Også hos Midt- og Vestsjællands Politi har man onsdag oplevet problemer.

- Der har været en del sager, hvor vi måtte have nogle let berusede unge mennesker til at skrue ned. Der har dog heldigvis været lydhørhed, og vi har ikke udskrevet bøder eller lignende, siger Martin Bjerregaard.

Vi tager anlægget med

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters politi understreger man dog, at det netop godt kan blive konsekvensen, hvis man ikke forstår en venlig henstilling om at skrue ned - også på Skt. Hans Aften.

- Hvis vi skal bede folk om at dæmpe musikken mere end én gang, så risikerer man en bøde og kan få frataget musikanlægget med det samme. Anlægget kan man komme og hente på politigården dagen efter. Når vi udleverer anlægget, gør vi ejeren opmærksom på, at han risikerer en bøde og beslaglæggelse af anlægget med henblik på konfiskation, hvis vi oplever, at samme anlæg igen bliver brugt til at spille høj musik, siger Tom Trude.