Politi havde en rolig vagt: - Skt. Hans gav ingen problemer

Der var ikke nævneværdige problemer ved Skt. Hans, oplyser politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bålene var under kontrol - og selvom der skulle lyde mislyde under Midsommersangen og de efterfølgende timer, så forløb alt på en måde, så politiet ikke skulle være tilstede.

Sådan lyder meldingen fra politiet i de to politikredse, der dækker vores del af landet.

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi var det vagtchef Lars Denholt, der havde vagten Skt. Hans aften og nat.

- Det har været en meget rolig aften, også hvad angår musik til ulempe for andre. Der har været mindre problemer med det i nat, end der for eksempel var i går nat (tirsdag, red.), siger vagtchefen, og hentyder til en række episoder, hvor ungdomsfester gik over gevind og hvor der blev spillet for høj musik.

Også hos kollegerne i den nordlige del af vores region, hos Midt- og Vestsjællands Politi, melder man om en rolig Skt. Hans.

- Der har ikke været travlt. Vi havde nogle anmeldelser om høj musik, lige da det blev mørkt - mest studenterfester og ungdomsfester. Det blev dog ikke til mange anmeldelser, siger Martin Bjerregaard fra politikredsens presseafdeling.

Han oplyser, at der dog naturligvis har været almindeligt politiarbejde som på alle andre dage. Her er blandt andet spritbilister og andre forseelser blevet håndteret.

Fokus på larmende musik

Der er hos politiet i øjeblikket et særligt fokus på anmeldelser om musik til ulempe, fordi antallet af sager er steget i de senere år, i takt med at særdeles lydstærke, transportable højtalere er blevet mere almindelige. 

Det var frygtet, at godt vejr, mange studenterfester og hyggelige Skt. Hans bål skulle udløse mange anmeldelser og klager - men det blev altså ikke tilfældet.

Selv et varsel om tæt tåge i natte- og de tidlige morgentimer gik problemfrit hen over vores område. Hverken Midt- og Vestsjællands Politi eller Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har registreret problemer i relation til tågen.

Video: Der var inviteret til en festlig og rolig aften i Nakskov. Se onsdagens livesending her:

play
NakskovFoto

Voldsom markbrand: - Det kunne være gået grueligt galt

play
Dorte Christensen Bahne

Efter voldsomt skybrud: Det bliver dyrt at klimasikre

play
Western ridning Nicoline Andersen Lau

Til DM på hesteryg og med cowboy hat