Politi forfulgte gaderæs på store dele af Sjælland

En gruppe forsøgte fredag aften at gennemføre gaderæs flere steder i Midt- og Vestsjællands politikreds. Det kommer der en række sigtelser ud af.

Først var de i Ringsted. Så kørte de til blandt andet Kalundborg, Greve og Roskilde, før de igen endte i Ringsted.

Politiet fulgte fredag aften efter et gaderæs-arrangement, der, når politiet nåede frem, blev flyttet til andre steder i landsdelen.

- Der kom en hel del sager ud af det. Ikke kun sager om forsamlingsforbud på grund af corona - men også om fejl og mangler på bilen, og om røg og støj fra bilerne og den måde, som de kører på, siger vagtchef Henrik Olesen fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

Der har de seneste år været en række uheld og tilskadekomster til de ulovlige gaderæs-arrangementer, og derfor følges de tæt af politiet.

- Der er jo stor opmærksomhed på de her arrangementer. Og derfor er vi til stede og skriver sager på alle de overtrædelser, som vi ser, siger Henrik Olesen.

Skaber utryghed

Fænomenet med ulovlige gaderæs er blandt andet set i Næstved og i Holeby, Gedser og Rødbyhavn mod syd i vores landsdel.

Arrangementerne har skabt stor utryghed, når bilerne kører om kap, eller larmer meget tæt på naboerne.

Blandt andet har der været et stort fokus på Ydernæs i Næstved, hvor der er blevet kørt ræs i et industriområde. Her har et initiativ siden forsøgt at lovliggøre de tilsyneladende populære arrangementer.

Det kan du se mere om i videoen her: