Planlæg køreturen - der er tæt sommertrafik forude

Når elever landet over pakker skoletasken væk fra fredag den 24. juni, bliver der for alvor travlt på det danske vejnet.

Sommerferie er som regel ensbetydende med travlhed på de danske veje, og i år er ingen undtagelse. Tværtimod er der måske en smule mere travlt end normalt. Både Sund & Bælt og Vejdirektoratet forventer øget trafik hen over sommeren, når de mange danskere rejser på sommerferie i bilen eller tøffer afsted i autocamperen.

Ifølge Vejdirektoratet er det typisk, at der vil være mest trafik i sommeren på lørdage, mens der i hverdagene er mindre trafik og kortere rejsetid i myldretiden. Trafikken bevæger sig primært på tværs af landet mellem hovedstaden, Jylland og til og fra Tyskland.

quote Der er bare nogle helt særlige ting ved i år, som i endnu højere grad gør, at vi siger, at man skal planlægge sin tur

Helene Cecilie Kærsgaard, specialkonsulent, Vejdirektoratet

Ifølge Helene Cecilie Kærsgaard, der er specialkonsulent i Vejdirektoratet, handler det om at planlægge sin tur på de danske veje i god tid og huske at tjekke den aktuelle trafik, inden man kører afsted.

- Der er bare nogle helt særlige ting ved i år, som i endnu højere grad gør, at vi siger, at man skal planlægge sin tur. Og det kan man gøre på trafikinfo.dk. Der er vores sommertrafikprognose indenunder prognoser, og ellers er der vores trafikkort, så man simpelthen får kørt på det bedste tidspunkt. Inden man kører ud, skal man tjekke den aktuelle trafiksituation, fordi uanset hvad, kan der altid ske et uheld, og så kan det hele ændre sig på et øjeblik, siger hun og anbefaler at tune radioen ind på P4 Trafik.

Vejdirektoratet_air.transfer
Læs også
Få overblikket: Vejdirektoratet har forberedt sig på Tour de France i tre år

På Sjælland vil de mest berørte strækninger være E20 Vestmotorvejen og rute 21 til og fra Sjællands Odde. Derudover forventer Vejdirektoratet, at trafikken vil være tæt i Danmark på E20 Fynske Motorvej, E45 Sønderjyske Motorvej, og motorvejsnettet omkring Kolding og Vejle, mens der også vil være mulige kødannelser ved grænserne til Tyskland.

Vejdirektoratet forventer desuden, at der vil være ekstra trafik mod de større sommerhusområder mod Nordsjælland, den jyske vestkyst og mod Skagen.

Roskilde Festival og Tour de France

Udover almindelig tæt trafik i sommerferieperioden, vil der også blive særligt travlt på Sjælland 2. juli, når Tour de France-feltet kører fra Roskilde til Nyborg. Derudover slutter Roskilde Festival samme dag. Her vil en række populære veje blive spærret, ligesom Storebæltsbroen bliver spærret fra 13.00 til 18.00, mens motorvejen over broen vil blive spærret fra 12.30. 

- Mit råd er ikke at køre, hvis ikke det er strengt nødvendigt og især prøve at undgå at køre om lørdagen, hvor Storebælt er spærret i begge retninger. Hvis man skal ud at køre, så prøv at køre om torsdagen eller fredagen, eller vent til søndag eftermiddag, lød det tidligere fra Charlotte Vithen, områdechef i Vejdirektoratet.

Du kan danne dig et overblik over de trafikale udfordringer 2. juli her

quote Det hele er jo lidt en joker. Vi har aldrig prøvet at afvikle et så stort arrangement før

Helene Cecilie Kærsgaard, specialkonsulent, Vejdirektoratet

Da Tour de France er et så stort arrangement, som det er, forventer Helene Cecilie Kærsgaard også, at cykelløbet vil smitte af på trafikken i dagene omkring den 2. juli, da ferieglade danskere prøver at planlægge udenom den store cykeldag.

- Det hele er jo lidt en joker. Vi har aldrig prøvet at afvikle et så stort arrangement før, men det er klart, at i og med at vi går ud og anbefaler, at man ikke kører øst og vest 2. juli, så vil vi se, at noget af den trafik vil flytte sig til om søndagen og til om fredagen, siger Helene Cecilie Kærsgaard, specialkonsulent i Vejdirektoratet.

Øget trafik over Storebælt i sommerperioden

Udover at Storebæltsbroen vil blive spærret 2. juli, vil der resten af sommeren også her være øget sommertrafik. Det skriver Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

Mod Fyn og Jylland forventer de, at flest biler vil passere betalingsanlægget på lørdage mellem 10 og 14, mens der i retning mod Sjælland vil være travlt både lørdage og søndage mellem 12.00 og 17.00. Også her anbefaler de, at man forbereder sin tur hjemmefra.