Pas på tyven: Antallet af indbrud fordobles i efterårsferien

Uge 42 er lig med ferie for de fleste, men for indbrudstyven byder ugen på det stik modsatte. Det viser tal fra Alm. Brand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Over halvdelen af anmeldte indbrud hos Alm. Brand sker i de mørke efterårs- og vintermåneder, og særligt den populære ferieuge uge 42 er hårdt ramt.

Tal fra Alm. Brands skadesafdeling viser, at der på Sjælland og i Københavnsområdet er en stigning i antallet af indbrud på 100 procent i uge 42 sammenlignet med uge 41.

Brian Wahl Olsen, der er direktør for skadepartnerskaber og forebyggelse i Alm. Brand, gætter på, at det er arbejdsro, der frister flere indbrudstyve i perioden.

- Indbrudstyven foretrækker de mørke måneder, hvor deres arbejdsbetingelser er i top. Når det bliver tidligt mørkt, får de flere timer med arbejdsro, hvor de kan agere uden at vække opsigt. Desuden er naboerne ikke så meget udenfor i vintermånederne, hvilket betyder, at risikoen for at blive opdaget er mindre end på en lys sommeraften, hvor der sker en masse i kvarteret, siger han i en pressemeddelelse.

Tænd lys i din bolig

Han kommer med nogle forslag til, hvad man kan gøre for ikke at lokke tyven indenfor. Blandt andet lys er ofte en gældende faktor, når tyven udser sig et sted. Indbrudstyve arbejder nemlig helst i mørke.

Derfor lyder Brian Wahl Olsens råd, at man helt enkelt tænder lys i sin bolig og på den måde gør det lidt mere besværligt for tyven.

Derudover bør man sikre, at alle døre og vinduer er grundigt lukket og lås. Og så kan det også være en idé at anskaffe en alarm.

Sådan sikrer du din bolig mod indbrudstyven: