Par bag stribe af kassedyk bliver idømt fængselsstraffe

En mand og kvinde er netop blevet idømt fængselsstraffe for at stå bag flere kassedyk på Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et par, der står bag en stribe kassedyk i supermarkeder rundt i hele Sjælland, er netop blevet idømt henholdsvis syv og ni måneders ubetinget fængsel.

Det skriver Midt- og Vestsjællands anklagere på Twitter.

Den 31-årige kvinde blev anholdt den 31. august, mens den 47-årige mand meldte sig selv på Politigården i Roskilde, efter han havde været efter eftersøgt.

De blev anholdt for at stå bag 11 kassedyk på Sjælland, hvor de brugte den helt samme måde hver gang, de stjal fra kassen. Her stjal manden fra kassen, mens kvinden skyggede for manden og afledte kasseekspedienten.

Politiassistent genkendte parret

Den 5. august 2021 efterlyste politiet parret, som stod bag et tyveri den 4. august. Først i Gørlev i Kalundborg Kommune og senere samme dag i Lejre. I Gørlev havde manden taget penge fra butikkens kasseapparat, men blev opdaget af personalet, som råbte ham an. Manden flygtede fra stedet, smed pengene fra sig og løb ud til en parkeret bil.

Kvinden satte sig også ind i bilen og kørte væk fra stedet.

En politiassistent læste senere efterlysningen og signalementer af parret, som blev udsendt. Han kunne genkende parret fra et sagskompleks fra 2017, hvor de havde begået omkring 100 kassedyk over hele landet med helt samme fremgangsmåde. 

Politiassistenten så efterfølgende videoovervågningen fra de to butikker i Gørlev og Lejre, der havde haft besøg af parret, og han genkendte dem begge.