Over en million rejste med gratis færger i juli - formand mener, vi kan lære af det

I juli måned blev der sejlet mere end en million ture med gående og cyklende passagerer. Ø-formand mener, vi kan lære af den hektiske måned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danskerne stod bogstaveligt talt i kø for at komme med færgerne ud til de danske småøer, da politikerne gjorde det gratis at komme med færgen for gående og cyklister i juli måned.

Mere end en million ture blev det til, viser den seneste opgørelse fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

quote Det her er fantastisk dejligt, for det kan give mange steder en mulighed for at overleve den kommende lavsæson

Dorthe Winther, formand, Sammenslutningen af Danske Småøer

Og det har været en måned, der bør vække eftertanke hos politikerne. De billige færger kan nemlig vise en vej frem for de trængte danske øer. Det mener formanden for Sammenslutningen af Danske Småøer, Dorthe Winther.

- Vi kan lære, at hvis man gør det billigere at tage ud på de små øer, så kommer der flere ud og besøger os. Og dermed på sigt forhåbentlig også nogle flere, der vil bo hos os, siger hun til TV2 ØST.

Selvom mange i juli måned var kede af fyldte færger, så leverede de hektiske uger en vigtig saltvandsindsprøjtning til turismeerhvervet, siger hun.

- Det her er fantastisk dejligt, for det kan give mange steder en mulighed for at overleve den kommende lavsæson, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Dorthe Winther er formand for Omø Beboerforening og Sammenslutningen af Danske Småøer.
Dorthe Winther er formand for Omø Beboerforening og Sammenslutningen af Danske Småøer. Foto: TV2 ØST

Mange vil vende tilbage

Danske Rederier håber, at mange vil vælge ø-ferien igen næste år.

- De gratis færgebilletter betød, at vi fik fyldte indenrigsfærger på kort tid. På trods af lidt udfordringer med kapaciteten på enkelte overfarter er det samlet set gået rigtig godt. Færgerederierne har haft gang i butikken, og mange danskere har fået øjnene op for de danske øer. Vi tror på, at mange vil vende tilbage de kommende år, så årets ordning med gratis færger har også været en investering i fremtiden, siger Jacob K. Clasen, der er viceadministrerende direktør i Danske Rederier, i en pressemeddelelse.

Det håb deler Landdistrikternes Fællesråd.

- Effekterne af sommerpakken kan i den grad mærkes ude på øerne. Rekordmange besøgende, fulde huse på spise- og overnatningssteder, ligesom vores Ø-pas er blevet revet væk. Mit håb er, at mange danskere denne sommer har fået øjnene op for den fantastiske feriedestination vores land er og vender tilbage næste år. For det er ikke alene praktisk at holde ferie under hjemlige danske himmelstrøg; det giver mere forståelse for forskellene i vores samfund. Endelig er det bæredygtigt og dermed klimavenligt at holde ferie i Danmark, siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard, i pressemeddelelsen.

Der har i alt været 1.074.215 passagerer med færgerne i juli, heraf er 912.068 voksne og 162.147 børn. Af dem har 161.696 haft deres cykel med ombord.