Over 100 anmeldelser om musik til ulempe: - Skru ned og vis hensyn

Alene natten til søndag rundede antallet af anmeldelser om musik til ulempe 77. Det har dog ikke været nødvendigt at konfiskere anlæg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Natten igennem er anmeldelser om musik til ulempe strømmet ind i en lind strøm hos regionens to politikredse.

De tropiske nattetemperaturer har mange steder rykket festen uden for, imens andre har ladet 80'er hits og technorytmer glide ud i natten gennem åbne vinduer.

quote Vi har haft rigtig meget musik til ulempe,

Henrik Olesen, vagtchef, Midt- og Vestsjællands Politi

- Vi har haft rigtig meget musik til ulempe, oplyser vagtchef Henrik Olesen fra Midt- og Vestsjællands Politi søndag morgen.

I alt 32 anmeldelser er det blevet til, hvor en patrulje efterfølgende har lagt vejen forbi og bedt feststemte borgere om at dæmpe sig, hvilket ifølge vagtchefen blev efterkommet. Derfor har det ikke har været nødvendigt at beslaglægge lydanlæg.

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er det gået en tand vildere for sig.

45 anmeldelser har vagtchef Henrik Karlsen noteret fra nattens rapporter.

- Vi har været ude at dæmpe musikken på både offentlige og private steder, forklarer vagtchefen, som derudover beskriver den forgangne nat som "sædvanlig".

Skru ned og vis hensyn

Den høje musik er dog ikke kun en natlig gene.

- Vi har aktuelt (lørdag kl. 12.40) fire anmeldelser om høj musik! Skru ned og vis hensyn, lød det således i et tweet fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi først på eftermiddagen lørdag.

- Det er stadig et stort problem, og det bliver ikke mindre, når vejret er, som det er, og døre og vinduer står åbne alle steder, pointerede vagtchefen i den forbindelse over for TV2 ØST.

Ifølge Henrik Karlsen får borgerne én chance til at efterleve politiets anvisninger om at skrue ned.

- Vi skal bare opfordre til, at folk tænker sig om og tænker på deres naboer. For vi kommer ud, og første gang får man besked på at dæmpe musikken, anden gang vi kommer, tager vi anlægget med, og så får man en bøde, og så kan man komme og hente sit anlæg på politigården dagen efter, forklarer han og tilføjer:

- Hvis samme anlæg igen bliver brugt til at spille høj musik, bliver det beslaglagt.

Forrige nat modtog Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi omkring 20 anmeldelser om musik til ulempe. Nogenlunde samme antal gjorde sig gældende hos Midt- og Vestsjællands Politi, hvormed det samlede antal anmeldelser om musik til ulempe nåede op på 121 siden fredag.

Grafik: Sådan ser udviklingen ud i forhold til anmeldelser om støj til ulempe hos vores politikredse.

Anmeldelser af støj
play
NakskovFoto

Voldsom markbrand: - Det kunne være gået grueligt galt

play
Dorte Christensen Bahne

Efter voldsomt skybrud: Det bliver dyrt at klimasikre

play
Western ridning Nicoline Andersen Lau

Til DM på hesteryg og med cowboy hat