Otteårig pige fundet - efterlyst siden 4. december

Efter at have været forsvundet i en måned er 8-årige Malua nu hjemme i god behold. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden 5. december sidste år har en 32-årig far fra Sydsjælland og hans otteårige datter, Malua, fra Roskilde været forsvundet og efterlyst både nationalt og internationalt.

Nu er Malua fundet i god behold og hjemme ved sin mor igen. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i et opslag på Twitter.

Politiet mistænkte, at den otteåriges far havde bortført hende, da hun inden sin forsvinden havde haft overvåget samvær med ham. Det var den 4. december.

Efter samværet skulle Malua have været afleveret hos sin mor, der har den fulde forældremyndighed. Derfor blev både far og datter efterlyst.

Læs også
Bortført pige efterlyst via Interpol

Trods intensiv eftersøgning i december, dukkede hverken far eller datter op. Derfor valgte Midt- og Vestsjællands Politi, for at understrege sagens alvor, at varetægtsfængsle faderen in absentia den 22. december, ligesom at begge blev efterlyst via Interpol den 29. december.

Malua er tilbage i sin mors varetægt. 

- I dag valgte faren imidlertid at aflevere pigen hos nogle familiemedlemmer på Sydsjælland. Hun blev derefter forenet med sin mor. Hun er glad for at være hjemme igen og har det efter omstændighederne godt, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen oplyser politiet, at man endnu ikke ved, hvor pigen har været i den tid, hun har været efterlyst.

Politiet eftersøger fortsat den 32-årige far, der har været fængslet in absentia for unddragelse af forældremyndigheden. Han vil blive sigtet og fremstillet for en dommer, når han pågribes.