Omstridt regel for ledige bliver sløjfet i det nye år: - Det bliver rigtig godt

Fra det nye år bliver en omstridt regel for ledige skrottet, og det giver god mening ifølge FOA Sydsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fra den 1. januar bliver det en lille smule lettere at være ledig.

Folketinget har nemlig besluttet at droppe en ganske omstridt regel, der blandt andet betød, at man som ledig skulle søge arbejde, selvom man snart skulle på barsel, på efterløn eller ventede på at begynde et nyt job.

Desuden får udvalgte a-kasser i et forsøg de næste fire år ansvaret for kontakten til de ledige i deres opsigelsesperiode. Og de ledige slipper for at møde op på jobcentret de første tre måneder.

quote Jeg tror, det giver noget ro for dem, der er blevet ledige

Lissi Lund, der er afdelingsformand for FOA Sydsjælland

- Det er rigtig spændende. Det gør, at medlemmerne kommer i kontakt med os tidligere, og fordelen er, at vi er en fagfaglig fagforening. Vi kender faget, vi kender arbejdspladserne, vi kender lederne, og så har vi også den ekstra gevinst, at vi har vores tillidsvalgte derude, som er rigtig aktive på arbejdspladserne, siger Lissi Lund, der er afdelingsformand for FOA Sydsjælland.

- De kan være med til at hjælpe med at få skaffet jobs hurtigst muligt.

Skal ikke tjekke opslag hver syvende dag

Tror du, flere får job hurtigere?

- Det, tror jeg, man vil se en stigning i forhold til. Også fordi vi har en mulighed for at komme i kontakt med dem, der er blevet opsagt eller blevet ledige, i opsigelsesperioden, og det, tror jeg også, vil være en gevinst, siger Lissi Lund.

Folketingssalen
Læs også
Fra nytår træder ti nye love i kraft
Folketingssalen
Læs også
Fra nytår træder ti nye love i kraft

De ledige slipper samtidig for at skulle tjekke jobopslag mindst hver syvende dag. Tidligere har det været sådan, at man blev afmeldt jobcentret og ikke kunne få udbetalt dagpenge i en periode, hvis man ikke gjorde netop det. 

Artiklen fortsætter under grafikken.

Og det tror Lissi Lund også bliver en fordel for de ledige. 

- Jeg tror, det giver noget ro for dem, der er blevet ledige, i at man får søgt på det, der er relevant, og man ikke bliver presset til at skulle søge på en hel masse. Og det er her, vi også kan være med til at hjælpe dem, fordi vi kender arbejdspladserne og faget, siger Lissi Lund.

- Selvfølgelig skal man ikke hænge i bremsen. Men jobcenteret skal kunne dække det hele, hvor vi bliver mere specifikke i forhold til faget og arbejdspladserne. Det, tror jeg, bliver rigtig godt.


Nyhedsoverblik