OL-atleter får økonomisk håndsrækning: - Nu kan jeg få den rette mad indenbords

50 atleter får otte millioner kroner i direkte økonomisk støtte, der skal hjælpe under et ekstra år med OL-forberedelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Team Danmark og Dansk Idrætsforbund (DIF) giver nu 50 atleter den glædelige nyhed, at de får en fast månedlig støtte frem til og med OL i Tokyo, der er udskudt til 2021.

Det skriver Team Danmark i en pressemeddelelse.

I vores område drejer det sig om marathonløber Abdi Ulad fra Slagelse og kajakroerne René Holten Poulsen og Emma Aastrand Jørgensen fra Maribo.

quote Nu kan jeg få det rette mad indenbords, så jeg kan præstere bedst muligt

Emma Aastrand Jørgensen, kajakroer og OL-atlet

- Det er jo sindssygt dejligt, og det betyder da, at jeg kan have en dagligdag uden bekymringer om, hvorvidt jeg kan betale min regninger, husleje, og om jeg kan få mad indenbords. Nu kan jeg få den rette mad indenbords, så jeg kan præstere bedst muligt og træne bedst muligt, siger kajakroer Emma Aastrand Jørgensen til TV2 ØST.

- Det er en støtte, det betyder, at jeg kan leve en hverdag, hvor jeg kan være fuldtidsatlet.

René Holten Poulsen
Læs også
OL-flytning betyder økonomiske kvaler og ny hverdag for danske kajakprofiler
René Holten Poulsen
Læs også
OL-flytning betyder økonomiske kvaler og ny hverdag for danske kajakprofiler

Nu er det muligt at komme på stævner og ekstra træningslejr

De 50 atleter, der får tildelt støtte, repræsenterer 12 forskellige idrætsgrene. Det er atletik, brydning, bueskydning, cykling, karate, kajak, ridning, roning, sejlsport, skydning, svømning og triatlon.

For de fleste af atleterne bygger støtten videre på en bevilling, der løb frem til og med august 2020, hvor OL skulle have været afholdt.

- Nu fortsætter støtten, så jeg kan fortsætte min træning og måske komme på nogle ekstra træningslejre, nu når jeg ikke har været afsted i år og heller ikke har været på stævner. Det er der mulighed for nu, siger Emma Aastrand Jørgensen.

Emma Aastrand Jørgensen
Læs også
Emma Aastrand sikrer dansk guld i Minsk: Exceptionelt fedt
Emma Aastrand Jørgensen
Læs også
Emma Aastrand sikrer dansk guld i Minsk: Exceptionelt fedt

quote Forhåbentlig kommer vi på træningslejr i november

Emma Aastrand Jørgensen, kajakroer og OL-atlet

- Forhåbentlig kommer vi på træningslejr i november. Men ellers står den på en masse stævner, træningslejre og et OL.

Glæde hos Team Danmark og DIF

Det vækker glæde hos Team Danmark, at der med hjælpen fra Salling Fondene, KIRKBI A/S og regeringen kan gives dette økonomiske rygstød til atleterne.

Fakta

Også i DIF er glæden stor over, at atleterne nu får mulighed for at fokusere på deres træning, så de er bedre forberedte til OL om lidt over et år.

quote Den direkte støtte til atleterne gør, at de fx kan dæmpe jagten på sponsorer

Morten Mølholm Hansen, adm. direktør i DIF

- Vi kan næsten ikke takke KIRKBI, Salling Fondene og regeringen nok for den ekstraordinære støtte, som de har givet os. Den direkte støtte til atleterne gør, at de for eksempel kan dæmpe jagten på sponsorer og kan arbejde mindre ved siden af træningen,  siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF.

- Jeg ved, at støtten løfter et åg fra atleternes skuldre, og midlerne vil med garanti gøre, at vi ser skarpere danske atleter i Tokyo om et år, end hvis vi ikke havde fået støtten.

Aftaler med trænere og assistenter kan forlænges

Udover den direkte støtte til atleterne gør midlerne det blandt andet også muligt at forlænge aftaler med en række trænere og assistenter, så de fortsat kan være med til at støtte op om atleterne hele vejen frem til OL i 2021.

I den kommende tid vil der også blive givet direkte støtte til udvalgte paralympiske atleter, så de også kan optimere træningsforholdene og forberedelserne frem mod PL, der afvikles i august i forlængelse af OL i Tokyo.