Nytårsaften under en corona-pandemi: - Vi har gjort mere ud af det, end vi måske normalt ville have gjort

Nytårsaften står for døren, men det store brag er aflyst og erstattet af små selskaber på højest 10. Det får os til at bruge flere penge på mad og drikke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Coronavirussen har aflyst årets store nytårsfest som et definitivt punktum for et år præget af utallige andre aflysninger.

Det har dog ført til, at der er skruet ekstra op for budgettet til mad og drikke.  

Det mærker man eksempelvis hos Bilka i Næstved.

- Vi sælgere lidt dyrere varer, det gode kød, den lækre fisk. Man giver den altså lidt mere gas derhjemme, fordi man kompenserer for ikke at komme ud og spise eller komme ud i et større selskab, siger varehuschef Peter Høgh.

Det billede bekræfter en af gæsterne, Mathilde Neerhage fra Næstved, som handler ind sammen med en venindeflok. 

- Vi har gjort lidt mere ud af det, end vi måske normalt ville have gjort, for nu skal vi bare være derhjemme og sidde sammen, siger hun. 

Pigerne her har skruet lidt op for madbudgettet til årets nytårsaften, nu hvor de ikke kan holder fest med så mange mennesker.
Pigerne her har skruet lidt op for madbudgettet til årets nytårsaften, nu hvor de ikke kan holder fest med så mange mennesker.

Politiet: Tiden efter midnat bekymrer os 

Også Oliver Bossen fra Køge har fået ændret hans nytårsplaner. I stil med Mathilde Neerhage handler han denne dag ind i Bilka sammen med en venneflok.

- Vi skulle have holdt en stor fest derhjemme, hvor der var inviteret mange venner. Men i år bliver det bare, hvor vi er 10 mennesker, siger han.

- Vi har nogle teenageunger, som også gerne ville have haft venner på besøg, men det har de fået nej til, sådan som situationen pludselig er eskaleret, siger en anden gæst, Camilla Holmboe fra Møn.

Melderinger er de glade for hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Det er glædeligt, at folk tager Sundhedsstyrelsens anbefalinger til sig og arrangerer små fester. Vi anbefaler også kraftigt, at man holder fast i de små fester og ikke lader dem udvikle sig til større fester i løbet af aftenen, siger politidirektør Lene Frank.

Det er afgørende, at vi ikke glemmer retningslinjerne, når det nye år og en højere promille rammer os.

- Det vi selvfølgelig er bekymret for, det er, at når vi når klokken 24.00, så forlader folk de små selskaber rundt omkring i de små hjem og mødes på villaveje eller torve og stræder og fyrer fyrværkeri af sammen, og det er jo ikke tilladt. Man skal holde sig i den lille gruppe, man har skabt, og blive i den hele aftenen, siger Lene Frank.

Også hos Midt- og Vestsjællands Politi er der stort fokus på nytåret. Her sender man i år endnu flere betjente end sædvanligt på gaden nytårsaften, oplyser kredsen til TV2 ØST.

Tilbage i supermarkedet i Næstved regner Oliver Bossen dog ikke med, at der bliver grund til, at politiet kigger forbi. 

- Nu er vi heldigvis ude på en gård, så der er man også lidt væk fra det hele. Der kommer ikke til at være så mange, siger han.

På Twitter kommer direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm med gode råd til nytåret.