Lokale nyheder tages under satirisk behandling på TV2 ØST

I en tid med Fake News, krænkelseskultur og perfektion er det vigtigt at kunne grine af sig selv. Det er udgangspunktet for ungdomsredaktionen KRAS' nye satireshow.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag går et helt nyt tiltag i luften på TV2 ØST, nemlig et satirisk take på den forgangne uges lokale nyheder.

Showet hedder Hårdt Nyt og har manden bag satiresiden Morfar Fortæller, Jan Lillie Lauritsen, bag roret i studiet.

quote Krænkelseskulturen skaber unødvendige intriger. Vi skal kunne tage lidt pis på os selv.

Jan Lillie Lauritsen, vært Hårdt Nyt

Udgangspunktet er simpelt: Tre udvalgte nyhedshistorier fra TV2 ØST’s eget univers, en energisk vært med kantet og til tider morbid humor og en mediebevidst generation som tiltænkte seere.

Krænkelseskultur og mediebevidsthed

- Vi har med en meget mediebevidst generation at gøre, når vi taler om de 15-30-årige. De kender mediernes æstetik og formsprog og finder det for det meste uinspirerende og gammeldags. Og det er denne her mediebevidsthed, vi også leger med og laver satire over med Hårdt Nyt, fortæller redaktør for TV2 ØST's ungdomsredaktion KRAS, Lærke Schmidt Jensen.

For showets vært, Slagelseaner, slagter og satiriker, Jan Lillie Lauritsen, handler det især om at påvirke den krænkelseskultur, som han oplever blomstrer i stor stil - især på sociale medier:

- Krænkelseskulturen skaber unødvendige intriger, fordi det snart handler mere om at blive krænket på andres vegne. Vi skal kunne tage lidt pis på os selv og hinanden med et glimt i øjet, siger Jan Lillie Lauritsen.

Public service for yngre brugere

Formålet med den nye satsning er tosidet. Først og fremmest ligger nyhedssatiren i god tråd med TV2 ØST’s Public-service-forpligtelser om både at levere aktualitet, nyheder, kultur og underholdning. Men Hårdt Nyt lanceres også med et ønske om at bringe den relativt nye ungdomsredaktion og de yngre brugere tættere på den lokale journalistik, der produceres i TV2 ØST’s nyhedshus.

Satiren som genre

- Vi håber både unge som ældre vil tage godt imod formatet og få lidt lokale nyheder, som de måske ikke havde opsnappet den gængse vej, et godt grin og ikke mindst et nyreslag direkte i solar plexus af krænkelseskulturen og selvhøjtideligheden. Det er der brug for i en tid, som er fyldt med angst, depression og perfekthedskultur, afslutter redaktør Lærke Schmidt Jensen.

Hårdt Nyt udkommer på KRAS - TV2 ØST’s YouTube-kanal hver torsdag fra d. 23. januar 2020 og der er foreløbigt planlagt i alt 6 afsnit.

Du kan se det første afsnit her