Nye retningslinjer for nytårsfesten – anbefaler at holde sig til ét selskab

I kølvandet på en omfattende nedlukning af samfundet mellem jul og nytår har myndighederne nu udstukket anvisninger for dette års nytårsfest.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I sidste uge blev den danske befolkning stillet i udsigt, at myndighederne snarest ville komme med anbefalinger for fejringen af det forestående nytår.

Nu er de her, og for mange bliver der tale om et noget anderledes nytår en traditionen byder. For med et stort antal corona-smittede i hele landet bliver det ikke i år, at de store nytårsbrag af nogle fester kommer til at ske med myndighedernes velsignelse.

quote Find alternative måder at ønske godt nytår til dine naboer, hils for eksempel hen over hækken

Sundhedsministeriet

- Sundhedsmyndighederne anbefaler, at man begrænser fejringen af årets afslutning til sin husstand og eventuelt sin allernærmeste omgangskreds, hedder det i en netop udsendt meddelelse fra Sundheds- og ældreministeriet, som i den forbindelse har udarbejdet en række gode råd.

Det handler blandt andet om, kun at fejre nytår med den omgangskreds, man i forvejen mødes med – og ikke flere end ti personer.

Forsamlingsforbuddet på 10 personer gælder, og det samme gør anbefalingerne om at samle maksimalt ti personer i private hjem.

Ønsk godt nytår hen over hækken

Traditionen om at ønske godt nytår til hinanden må som så meget andet i år ligeledes ske på alternativ vis, lyder opfordringen:

- Find alternative måder at ønske godt nytår til dine naboer, hils for eksempel hen over hækken, på hver sin altan eller over telefonen, lyder et af rådene, hvor det samtidig mindes om, at forsamlingsforbuddet på ti personer gælder, så snart man er udenfor privat bolig eller have.

Myndighedernes råd og anbefalinger til et corona-sikkert nytår

I sidste uge blev der ligeledes lagt en dæmper på nytårsfestlighederne, da samtlige landets fyrværkere og udsalgssteder af fyrværkeri blev pålagt at lukke for salget fra og med julenat. Det plejer ellers netop at være mellem jul og nytår, at salget at fyrværkeri er på sit højeste.