Nye erhvervsklynger vækker begejstring i regionen

De nye centre skal ligge i Slagelse, Næstved, Roskilde, Guldborgsund og Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der bliver alligevel plads til erhvervsklynger i Region Sjælland. 

Den glædelige nyhed vækker begejstring, efter regionen i første omgang blev overset, da der skulle uddeles kontorer til erhvervsklynger rundt om i landet i efteråret 2020.

- Region Sjælland er måske den region, der havde allermest behov for, at der var fokus på innovation og udvikling i virksomheder, fordi der ikke sker så meget, og antallet af nye, innovative produkter er lavt på Sjælland, lyder det fra Mads Váczy Kragh, der er direktør i Erhvervshus Sjælland.

- Nu er de her så, og det er vi virkelig glade for. 

Holger Schou Rasmussen
Læs også
Borgmestre raser over placering af erhvervsklynger: - Det er en katastrofe
Holger Schou Rasmussen
Læs også
Borgmestre raser over placering af erhvervsklynger: - Det er en katastrofe

De nye centre skal placeres fem forskellige steder i regionen.

I Slagelse skal der være fokus på fødevarer og i Roskilde på miljøteknologi. I Næstved ligger det nye kontor med fokus på byggeri allerede. I Guldborgsund og Kalundborg vil kontoret være delt – her skal der være fokus på blandt andet sundhed.

- Det er jo fire områder, hvor man på Sjælland har mange virksomheder. Vi har mange fødevarevirksomheder, vi har mange bygge- og anlægsvirksomheder, men vi har også en stor produktion af lægemidler, lyder det fra Mads Váczy Kragh.

Forbigået i første omgang

Erhvervsklyngerne består af medarbejdere, der har en føling med, hvad der rør sig på forskningsområdet, på uddannelsesområdet og i erhvervslivet. 

De skal være med til at sørge for, at især mindre og mellemstore virksomheder bliver sat sammen i netværk, der skal skabe vækst, innovation og en øget konkurrenceevne.

Da Uddannelses- og Forskningsministeriet i oktober sidste år skulle placere 14 erhvervsklynger rundt om i landet, blev der ikke placeret en eneste i Region Sjælland.

- Man havde jo glemt os fra Erhvervsministeriets side, da man lavede klyngerne, og så har vi jo gjort et stort arbejde i borgmesterkredsen og i Erhvervshus Sjælland for at få foden inden for. Så fire erhvervsklynger er jo bedre end nul, lyder det fra Faxes borgmester, Ole Vive (V).

Læs også
Region Sjælland blev overset – får nu 20 millioner kroner til erhvervsindsats
Læs også
Region Sjælland blev overset – får nu 20 millioner kroner til erhvervsindsats

Centrene bliver foreløbigt finansieret i en prøveperiode på tre år. Det er alle kommunerne i regionen, der sammen med Region Sjælland og staten betaler udgifterne til erhvervsklyngerne. 

Borgmestrene håber, at virksomhederne fremadrettet vil vækste som følge af arbejdet i klyngerne.

- Det håber jeg meget, for vi bruger jo borgernes skattepenge på det. Så jeg håber meget, at det kommer til at gøre en forskel. Vi har jo også budt ind på nogle områder hvor regionen står stærkt, lyder det fra Ole Vive.  


Nyhedsoverblik