¨

75 tons mad uddelt til trængte familier på Sjælland

Tonsvis af overskudsvarer fra supermarkederne blev uddelt lillejuleaften. Organisationen Stop Spild Lokalt nåede i år op på 340 tons madvarer landet over. Foto: Michael Dix

Foto: Michael Dix

1 af 2

Stop Spild Lokalt slog rekord lillejuleaften, da organisationen uddelte tonsvis af overskudsmad til mindre bemidlede familier.

Hvert år havner tonsvis af madvarer i skraldespanden, når supermarkederne holder lukket i juledagene. 

For mig er det den bedste julegave, man overhovedet kan få

Rasmus Erichsen, Stifter af Stop Spild Lokalt

I år blev meget af overskudsmaden dog reddet.

Lillejuleaften uddelte foreningen Stop Spild Lokalt 340 tons overskudsmad til trængte familier landet over.

- For mig er det den bedste julegave, man overhovedet kan få. At se, at det kan gøre så stor forskel for så mange mennesker juleaften, men også at se, at alt det her mad ikke bliver smidt ud, siger organisationens 19-årige stifter, Rasmus Erichsen fra Korsør.

Artiklen fortsætter under billedet

Tonsvis af overskudsvarer fra supermarkederne blev uddelt lillejuleaften Foto: Michael Dix

Rekord på godt og ondt

De 340 tons overskudmad er 80 tons mere, end det organisationen delte ud sidste år, og det er både godt og skidt, mener Rasmus Erichsen, der startede organisationen i 2016.

- Det er ærgerligt, at der er mere mad, men det viser også, at der er kommet mere interesse fra supermarkederne, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet

Det er fjerde år i træk, at Rasmus Erichsen indsamler og uddeler overskudsmad til trængte familier. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

På Sjælland blev der i år uddelt cirka 75 tons mad til trængte familier på ni forskellige uddelingssteder. Maden kommer fra supermarkedkæder som Coop, Aldi, Netto og Føtex.

- Maden havde også været der sidste år, men i år har vi fået flere supermarkeder med, så det er super fedt, at der er flere, der tager anvar for miljøet, siger Rasmus Erichsen.

Rasmus Erichsen fra Korsør startede med at bekæmpe madspild for fire år siden i Facebook-gruppen Korsør 'lige nu'. Siden da er det gået stærkt.

Stop Spild Lokalt er blevet et nationalt omspændende foretagende med såkaldt madoaser i hele landet. Organisationen har omkring 3000 frivillige på landsplan.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App