Ny overenskomst: Transportansatte får 2200 kroner ekstra om måneden

Lønstigninger i ny overenskomst, der gælder for blandt andet lastbilchauffører, lagerarbejdere og havnearbejdere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ansatte på transportområdet kan blandt andet se frem til lønstigninger som en del af deres nye overenskomst.

Det oplyser 3F i en pressemeddelelse. Fredag aften nåede forbundet til enighed med Dansk Industri om en ny overenskomst på transportområdet.

Overenskomsten betyder, at månedslønnen for en 37 timers arbejdsuge stiger mindst 1500 kroner over de næste tre år.

Dertil kommer 700 kroner om måneden via forhøjelsen fra fire til syv procent til hver enkelt ansattes særlige opsparing - også kendt som fritvalgskonto.

quote På transportområdet er reallønnen steget hvert år, siden finanskrisen var dybest i 2012. Den udvikling forventer jeg forstærkes

Jan Villadsen, formand for 3F Transport

De ansatte bestemmer selv over pengene på kontoen. De kan udbetales over lønnen, eller de kan gå til børneomsorg, pension eller seniorfrihed.

Den nye overenskomst gælder blandt andet for lastbilchauffører, lagerarbejdere og havnearbejdere. Aftalen sætter rammerne for 40.000 medarbejdere på godt 900 virksomheder på transportområdet.

3F Transport: En fair pakke

Formanden for 3F Transport, Jan Villadsen, kalder den nye overenskomst for "en fair pakke for de ansatte i fremtidens transport".

- På transportområdet er reallønnen steget hvert år, siden finanskrisen var dybest i 2012. Den udvikling forventer jeg forstærkes.

- Vores medlemmer får som minimum en lønstigning på 2200 kroner om måneden over de næste tre år plus gennemslag på pension og feriepenge, siger Jan Villadsen i pressemeddelelsen.

Foruden lønstigningen betyder den nye overenskomst blandt andet også, at perioden med sygeløn til ansatte forøges fra 56 til 70 dage.

Desuden tilføjes tre ugers øremærket forældreorlov til den anden forælder. Det betyder i alt 16 ugers forældreorlov.

Dansk Industri: En udfordrende proces

- Det har været en udfordrende proces, fordi kravene har været voldsomme, siger administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen fra Dansk Industri.

quote Det er meget tilfredsstillende, at vi har kunnet lande en aftale, som sikrer ro og konkurrencekraft 

Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør, Dansk Industri

- Derfor er det også meget tilfredsstillende, at vi har kunnet lande en aftale, som sikrer ro og konkurrencekraft på området.

- Vi har ønsket at finde en balance, hvor vi giver medarbejderne nogle helt klare forbedringer, uden at vi sætter virksomhedernes konkurrenceevne over styr.

Aftalen er faldet på plads i hælene på flere andre overenskomster i februar, som er landet uden de helt store sværdslag.

Transportansatte får mere i løn og ekstra barsel

For knap to uger siden nåede industrien på plads med sin aftale. Industrien er det største område på det private arbejdsmarked.

Samlet skal 600.000 ansatte på det private arbejdsmarked have nye overenskomster.

Blandt udeståenderne er byggeriet.