Ny køreplan træder i kraft i dag - det betyder det for dig

Søndag træder DSB's nye køreplan i kraft, hvilket betyder flere tog på udvalgte strækninger på Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis man er pendler og skal med toget i den kommende tid, så skal man tjekke Rejseplanen, for der er ændringer i togdriften. 

DSBs' nye køreplan træder nemlig i kraft søndag den 15. december, hvilket betyder flere afgange på udvalgte strækninger.

Der vil for eksempel køre flere regionaltog om aftenen og i weekenden til og fra Slagelse. På strækningen mellem Holbæk og København får pendlerne glæde af flere afgange i aftentimerne på alle hverdage.

Desuden har DSB lyttet til pendlernes ønsker i Næstved. Derfor indsætter DSB to ekstra afgange fra København til Næstved om aftenen efter fredag og lørdag, som standser ved alle stationer undervejs.

Færre tog mellem Rødbyhavn og Nykøbing F

Før i tiden kunne man blandt andet tage et InterCity-tog fra København til Hamborg over Vordingborg og Rødbyhavn, som sejlede med færgen til Puttgarden i Tyskland.

Den mulighed er der ikke længere, da DSB har valgt at flytte strækningen, så den kører over Storebælt og via Sønderjylland. 

Det er af hensyn til byggeriet af den nye kommende Femern Bælt-forbindelse, som vil udløse massivt sporarbejde i de næste cirka ti år på Sydsjælland, Lolland-Falster og i Slesvig-Holsten.

Samtidig betyder denne ændring i køreplanen, at der vil køre færre tog på strækningen mellem Rødbyhavn på Lolland og Nykøbing Falster. Fremover vil der være seks tog i hverdagene og fem tog i weekenderne.

Forskelle efter DSB's nye køreplan