Ny kampagne skal få bilister til at passe på ved vejarbejder

Der sker for mange trafikulykker ved vejarbejder. En ny kampagne skal få trafikanterne til at passe på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sænk foden fra speederen, og stil skarpt på det, du skal forbi.

Sådan lyder opfordringen i en ny kampagne, som Vejdirektoratet i dag indleder for at øge sikkerheden ved vejarbejder.

- De stigende antal ulykker ved vejarbejder tyder desværre på, at for mange trafikanter fortsat er uopmærksomme, når de kører forbi vejarbejder, siger områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

quote Når du er uopmærksom, er der en stor risiko for, at du overser skilte, vognbaneskift, smallere kørebaner og faste genstande tæt på vejbanen

Charlotte Vithen, områdechef fra Vejdirektoratet

Hun mener, at det er en farlig tendens, som der skal rettes op på.

- Når du er uopmærksom, er der en stor risiko for, at du overser skilte, vognbaneskift, smallere kørebaner og faste genstande tæt på vejbanen. Ligesom du risikerer at påkøre de vejarbejdere, der står bag tavlevognene og udfører akut reparationsarbejde. Vejarbejdere, der er mennesker ligesom alle os andre, og som også har familier at vende hjem til, når dagens arbejde er slut, siger hun.

Mange ulykker

Der er i gennemsnit en ulykke i forbindelse med et vejarbejde hver anden dag.

Samtidig har der været mellem 208 og 318 ulykker ved vejarbejde om året i de seneste fem år. Det er i gennemsnit mere end en ulykke ved vejarbejde hver anden dag. Især i forbindelse med vejarbejde på motorveje har der været flere ulykker med dødsfald de seneste år.

Sidste år blev 62 personer kvæstet ved ulykker i vejarbejde. Det tal er steget år efter år siden 2015, hvor 45 personer kom til skade i forbindelse med vejarbejder.

Kampagnen ’Stil Skarpt – Vejarbejde kræver fokus’ løber i de kommende fire uger.