Ny kampagne - sådan opfører du dig ordentligt i naturen

En ny kampagne skal være med til at sikre, at alle passer på naturen, nu flere skal holde ferie i Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når sommeren er over os, så hænder det, at ispapir bliver smidt i skovbunden, cigaretskodder ender i græsset, eller øldåser bliver efterladt ved bålpladsen.

Og når flere danskere end normalt ventes at holde ferie herhjemme i år, så er der en risiko for, at endnu mere skrald vil ende i naturen.

quote Vi skal alle sammen være ekstra opmærksomme på, at vi rydder op efter os selv

Niels-Christian Levin Hansen, formand, Friluftsrådet

Derfor lancerer Friluftsrådet, Naturstyrelsen og Miljøstyrelsen nu en ny kampagne, Flink af natur, der skal sikre, at folk opfører sig ordentligt i det grønne.

Det skriver Friluftsrådet i en pressemeddelelse.

- Vi er rigtig glade for, at så mange danskere er begyndt at bruge naturen endnu mere. Men det betyder også, at vi alle sammen skal være ekstra opmærksomme på, at vi rydder op efter os selv, følger reglerne i naturen, gør plads til de andre og generelt tager hensyn til hinanden og naturen, siger formand for Friluftsrådet, Niels-Christian Levin Hansen.

Hold din hund i snor

Kampagnen består af fem, letforståelige budskaber – blandt andet at man skal holde sin hund i snor og i øvrigt huske at samle dens efterladenskaber op, og at man skal huske sit affald.

- Affald i naturen er et stort problem for både naturen - og en kæmpe gene for de mennesker, der ønsker at benytte naturen. Løsningen er relativt enkelt: Husk dit affald - og tag gerne andres med, hvis du kan, lyder det i kampagnen.

De fem budskaber:

Du kan finde mere information om kampagnen, inspiration til nye oplevelser i naturen og flere gode råd på flinkafnatur.dk.