Nu drøner PostNord Danmark Rundt forbi på første etape

Tirsdag starter 31. udgave af PostNord Danmark Rundt. På første etape går turen blandt andet forbi Jystrup og Haslev.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når starten går til PostNord Danmark Rundt, bliver det 31. gang, at etapeløbet bliver kørt i Danmark. I alt venter der de knap 150 ryttere 770 kilometer, fordelt på fem etaper, hvoraf rytterne på første etape kører fra Allerød, forbi Jystrup, gennem Haslev til Køge.

Ruten kommer blandt andet gennem Holbæk Kommune, Ringsted Kommune, Faxe Kommune og Stevns Kommune.

Til løbet kan man opleve store cykelstjerner som den tidligere Tour de France-vinder Egan Bernal, men også en række danske - og sjællandske ryttere. Blandt andet kommer Nicklas Larsen fra Uno-X Pro Cycling Team, der er fra Slagelse.

Ved Gisselfeld Slot møder rytterne deres anden bakkespurt, mens etapens anden pointspurt finder sted i Haslev.

Vær opmærksom på kø

Det er 31. gang at PostNord Danmark Rundt bliver kørt på de danske landeveje, og derfor er Vejdirektoratet også vant til den årligt tilbagevendende begivenhed.

- Man spærrer af, når cykelrytterne kommer forbi, og der vil være spærret i omkring 40 minutter. Man holder hele tiden øje med, hvor rytterne kommer henne, fordi de kommer stort set i en større klump, så der er ingen grund til at spærre hele ruten af, som man har gjort tidligere ved Tour de France, siger Brit Osted Nielsen, vagthavende i Vejdirektoratet.

quote Hvis man skal passere ruten, så skal man væbne sig med tålmodighed

Brit Osted Nielsen, vagthavende, Vejdirektoratet.

Brit Osted Nielsen opfordrer billister til at holde sig opdateret, hvis man skal ud på den strækning, hvor cykelrytterne drøner forbi tirsdag.

- Man kan, hvis man skal passere ruten, og i dag løber den fra Allerød til Køge, der kan man risikere, at der kan være spærret, hvis man skal passere ruten. Så man skal væbne sig med tålmodighed, siger Brit Osted Nielsen.

- Man kan altid se det inde på vores trafikinfo.dk.

Cykelfest langs landevejen

Flere steder er der planlagt festlige arrangementer langs landevejen - blandt andet i Faxe Kommune, der melder om fest i både Dalby og i Jernbanegade.

Kommunen har blandt andet henvendt sig til Dalby Forsamlingshus, og her glæder forsamlingshuset sig til at bakke op med et arrangement, der strækker sig fra klokken 14.00 til efter rytterne er cyklet forbi på Karisevej. 

- Nu er det jo godt vejr, så vi sætter et telt op og så bliver der sat en grill op og så bliver der solgt pølser, brød og sodavand, siger bestyrelsesmedlem i Dalby Forsamlingshus Marianne Graham.

Faxe Kommune skriver i en pressemeddelelse, at de forventer, at feltet cykler forbi forsamlingshuset omkring klokken 15.30.

Faxe Kommune sætter publikumshegn op langs fortovet ved forsamlingshuset, så publikum i alle aldre, kan føle sig trygge og kan følge med, når rytterne drøner forbi.

Før PostNord Danmark Rundt når til Dalby kører rytterne gennem Haslev by og op ad Jernbanegade mod Haslev Kirke. Her vil Vestergade, Frederiksgade og Passagen være afspærret. Her vil der ligeledes blive sat publikumshegn op ligesom der også vil være hegn ved torvet.