Novo i kæmpeinvestering - Henrik håber på opgaver

Når Novo Nordisk investerer 800 millioner kroner i deres fabrik i Kalundborg, så giver det mange muligheder for de lokale leverandører.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når der skal laves nye rørsystemer på Novo Nordisk, så er det tit firmaet Chris Jensen KS, der hjælper med at udføre opgaverne.

Derfor skabte det glæde, da selskabet fredag meldte udm, at de de næste to år investerer 800 millioner kroner i at udbygge fabrikken i Kalundborg.

- Det første, jeg tænkte var, at det lød rigtig godt. Det næste jeg tænkte på, var om vi i vores selskab kunne komme til at udføre nogle af opgaverne.

Novo
Læs også
Novo bruger 800 millioner på at udvide Kalundborg-fabrik
Novo
Læs også
Novo bruger 800 millioner på at udvide Kalundborg-fabrik

Sådan fortæller enterpriseleder Henrik Stig i smedevirksomheden Chris Jensen i Kalundborg om sine tanker fredag morgen, da han hørte om den store ordre, som Novo Nordisk har lagt på en udvidelse af aktiviteterne i Kalundborg.

Planerne omfatter en ny, stor tilbygning – og en opgradering af en allerede eksisterende produktionslinje.

- Vi ved jo ikke, om vi får opgaverne. Men Novo Nordisk er nogle af vores allerstørste kunder, så vi håber bestemt på det, siger Henrik Stig til TV2 ØST.

Han mener, at de løbende opgaver kan være med til at fastholde dygtige medarbejdere i selskabet, der i dag har 40 ansatte.

Sådan ser det ud på byggepladsen lige nu.
Sådan ser det ud på byggepladsen lige nu. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Satser på Kalundborg

Novo Nordisk laver medicinske produkter på fabrikken, og det er øget salt og nye produkter, der udløser investeringen. Produktionen i Kalundborg udgør en af hjørnestenene for virksomhedens produktion. Og så en stor investering er da også med til at understrege satset på Kalundborg, siger produktionsdirektør Michael Hallgren på Novo Nordisk Kalundborg.

- En investering som denne er en tilkendegivelse af, at vi er i Kalundborg og vi bliver i Kalundborg. Det giver jo en tryghed for, at arbejdspladserne faktisk bliver her, og ikke flyttes ud. Og en satsning af denne størrelse på dette anlæg er også med til at sikre, at vi hele tiden lever op til kravene til produktion af medicin, og at vi kan følge med efterspørgslen, siger Michael Hallgren.

Investeringen på fabrikken menes at være klart i starten af 2022.