Ni narkobilister standset på et døgn

En narkometertest viste positiv for påvirkning af euforiserende stoffer hos ni bilister tirsdag. Fire af dem blev standset i Kalundborg Kommune.

Tirsdagen har hos Midt- og Vestsjællands Politi blandt andet været præget af påvirkede bilister. I en pressemeddelelse skriver Charlotte Tornquist, der er kommunikationsmedarbejder i kredsen, at patruljer det seneste døgn har haft ekstraordinært travlt med at behandle sager om narkokørsel.

I alt ni mandlige bilister er blevet anholdt, fordi de kørte i påvirket tilstand.

- De blev alle standset i rutinekontrol, hvor en narkometertest viste positiv for påvirkning af euforiserende stoffer, skriver Charlotte Tornquist.

Første bilist blev standset klokken 9.38 i Roskilde. det var en 25-årig mand fra Køge. Allerede kort efter klokken 9.49 anholdt en patrulje endnu en påvirket bilist. Det var syd for Kalundborg i Gørlev, hvor en 24-årig mand fra Slagelse blev testet positiv for hash. Han blev også sigtet for ikke at have et gyldigt kørekort.

Herefter fulgte syv lignende sager. Fire af de anholdte blev standset i Kalundborg, mens resten var spredt ud over Midt- og Vestsjællands Politis kreds.

Mændene er sigtet for at køre i påvirket tilstand. De er alle løsladt efter at have afgivet en blodprøve, som nu skal analyseres.