Morgenens blæst gav problemer - strandet lastbil får lov til at ligge på Storebæltsbroen til i aften

Det store blæsevejr natten til mandag og mandag morgen væltede mange træer, og skabte problemer i trafikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Storebæltsbroen er indtil mandag aften kun åben i ét spor i retning mod Fyn.

Det står klart, efter en lastbil mandag morgen væltede i den hårde vind på broen.

- Man venter til mandag aften med at fjerne bilen. Her har vinden dels lagt sig, og der forventes ikke så megen trafik på broen, siger vagtchef Lars Denholt fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi mandag formiddag.

Lastbilen væltede efter et færdselsuheld på broen, men chaufføren kom selv ud, og var tilsyneladende uskadt efter uheldet. Han blev dog kørt til et tjek på Slagelse Sygehus, oplyser politiet.

Sådan så det ud mandag morgen ved Storebælt, da broen blev lukket af et uheld i den stærke blæst. Chaufføren var umiddelbart uskadt efter færdsuheldet, han blev dog kørt til et tjek på sygehuset.
Sådan så det ud mandag morgen ved Storebælt, da broen blev lukket af et uheld i den stærke blæst. Chaufføren var umiddelbart uskadt efter færdsuheldet, han blev dog kørt til et tjek på sygehuset. Foto: René Lind - Lind Foto

Skabte problemer

Uheldet på Storebæltsforbindelsen skete omkring klokken 07.00 mandag morgen, og var det dramatiske højdepunkt på en dag, hvor et blæsevejr skabte mange problemer i vores region.

Storebæltsbroen blev helt lukket i retning mod Fyn, mens der blev ryddet op - og klokken 11.00 er broen stadig lukket for vindfølsomme køretøjer, ligesom der er hastighedsrestriktioner på broen.

Blæsevejret nåede kun kulingstyrke, men det udløste travlhed hos politiet, oplyser Lars Denholt.

- Vi har fået et utal af henvendelser om væltede træer, og andre skader, som var forårsaget af vinden, siger han.

Også hos kollegerne i Midt- og Vestsjællands Politikreds  meldes om en del opkald.

- Folk har ringet om væltede træer, og om væltede skilte og havetrampoliner - men kun det, som vi normalt hører om, når det blæser. Heldigvis er ingen kommet noget til, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

Broer ramt

Også på Farøbroerne var der problemer. 

- Det blæser lige nu 21,2 meter i sekundet på Farøbroerne. Vinden kommer lige ind fra siden, så vi har tændt de blå, blinkende lamper, der skal advare bilisterne. Broen er ikke lukket - men vi opfordrer bilisterne til at sænke farten og være opmærksomme på vinden, sagde vagtchef Joy Haensel fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi klokken 05.30 mandag morgen.

Farøbroen lukker helt, hvis vinden kommer op på 25 meter i sekundet. Det skete dog ikke, og restriktionerne på broen blev fjernet i løbet af formiddagstimerne. 

Færger ramt

Det er ikke kun biltrafikken, der oplevede problemer mandag morgen.

Også flere færgeafgange blev aflyst. Det gælder blandt andet Omøfærgen og færgerne til Askø og Femø er ramt af blæsten.

quote Vi fortsætter med at have rigtig megen blæst nogle timer endnu

Anja Bodholdt, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut

Sejladsen ventes dog at blive normal igen i løbet af formiddagen.

Stilladser i fare

To stilladser på Sjælland var også i fare på grund af det hårde vejr. Det skete i henholdsvis Korsør og i Viby Sjælland, hvor veje har måttet afspærres.

Sådan så det ud i Korsør, hvor et stilads væltede i blæsevejret natten til mandag.
Sådan så det ud i Korsør, hvor et stilads væltede i blæsevejret natten til mandag. Foto: Kenneth Grymen - 112news.dk

Mens stilladset helt væltede i Viby Sjælland, da politiet nåede frem, så måtte man i krydset mellem Møllevangen og Dyrehegnet i Korsør tilkalde hjælp, der kunne forsøge at sikre det løsrevne stilads.

- Det var delvist styrtet ned allerede, og både brandvæsenet og vi i politiet vurderede, at der var fare for mere nedstyrtning. Derfor tilkaldte vi en entreprenør, der kan skille det ad, der er i fare for at falde ned, sagde vagtchef Joy Haensel mandag morgen.

En lang række havetrampoliner og haveborde har i løbet af natten været på flyvetur - men værre gik det i Haslev, hvor en ejendom på Ringstedvej fik alvorlige skader på taget, oplyser politiet.

Varsel om forhøjet vandstand stadig gyldigt

Vindstyrken lå mandag morgen på omkring kulingstyrke. Omkring Røsnæs og Sjællands Odde er der dog vindstød af stormstyrke. Det stærkeste vindstød i landet er målt ved Røsnæs Fyr til 29,3 meter i sekundet.


DMI oplyste fra morgenen, at de ventede at vinden tog af i løbet af formiddagen.

- Vi fortsætter med at have rigtig megen blæst nogle timer endnu, men så begynder den at løje af. Den vil langsomt aftage i løbet af formiddagstimerne, siger Anja Bodholdt, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut.

Der er udsendt et varsel om forhøjet vandstand i blandt andet Holbæk Fjord.

Det er stadig gældende, og er uforandret, oplyser Anja Bodholdt.

- Alt tyder på, at vandet topper i Holbæk Fjord i formiddagstimerne. Men vi holder øje med, hvordan det udvikler sig, siger hun.