Meget færre indbrud juleaftensdag

Der har været færre indbrud juleaftensdag end de foregående år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

At mange i 2020 måtte holde jul hver for sig, har nok ikke være nogen ønskedrøm - men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Antallet af anmeldte indbrud er nemlig markant lavere i år ende de forgående dage.

Det viser en opgørelse fra Rigspolitiet, der har opgjort antallet af indbrud i de enkelte politikredse.

Mange er endnu ikke kommet hjem fra juleferie - og der kan derfor være begået flere indbrud, end tallene viser. For at gøre det sammenligneligt, så har politiet offentliggjort tallene opgjort på anmeldelsestidspunktet - ikke på det tidspunkt, hvor det formodes, at indbruddene er begået.

Langt under sidste års niveau

Mens Midt- og Vestsjællands Politi fik otte anmeldelser om indbrud hele juleaftensdag og indtil julemorgen klokken 06.00, så er det tilsvarende tal for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi 0.

På landsplan er der tale om en stor nedgang i antallet af indbrud. 

Med indbrudstallene er begge kredse på landsplan i den lave ende af statistikken, der blev offentliggjort julemorgen.

Vagtcheferne hos begge kredse oplyser da også til TV2 ØST, at der har været tale om en meget rolig juleaften, hvor kun enkelte anmeldelser af ulovlig brug af fyrværkeri samt meget høj musik nogle steder har været med til at ødelægge politiets julefred.

For høje indbrudstal rettet
Det har af en tidligere udgave fremgået af denne artikel, at der har været henholdsvis 17 og 28 indbrud på i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds og Midt og Vestsjællands Politikreds. Dette er forkert. Tallene dækker over det samlede antal indbrud i juleperioden fra den 20. december og indtil nu. Vi beklager fejlen.