Mandag kommer sommeren på lynvisit i Danmark

Lokalt kan det blive op til 25 grader på ugens første dag, men allerede tirsdag tager det lune vejr afsked.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Store dele af landet fik søndag en flot afslutning på weekenden med solskin og årets hidtil højeste temperaturer, og det kan blive overgået allerede mandag, hvor temperaturen lokalt kan nå op på de 25 grader, som er DMI's definition for en sommerdag.

- Jeg vil tro, at de varmeste temperaturer formentlig vil blive målt på Sjælland, det nordøstlige Fyn, Djursland og i det nordøstlige Jylland, siger Anja Bodholdt, vagthavende meteorolog ved DMI, tidligt mandag morgen.

Natten til mandag har der været mange tordenbyger. En del af dem ret kraftige.

- I øjeblikket er en tordenbyge på vej mod Djursland, hvorefter den vil bevæge sig ud over Kattegat. Selv om vi får varmt vejr mandag, så bliver det ikke en af de her dage med bragende solskin. Der vil også være en del skyer. Særligt i Jylland, siger hun.

18 til 23 grader

Mandagen byder således kun på lidt eller nogen sol, men også lokale regn- eller tordenbyger samt mellem 18 og 23 grader og svag til frisk vind. Ved kyster med pålandsvind lidt køligere.

Bornholm slipper for nedbør og kan også se frem til mere solskin end resten af landet på ugens første dag.

Det gælder om at få det fulde udbytte af mandagens lune vejr. Allerede tirsdag er varmen kraftigt på retur.

- Hele ugen får vi mange skyer, og til tider får vi besøg af regn- og bygeområder, der trækker op sydfra, siger Anja Bodholdt.

Temperaturfald tirsdag

Tirsdag falder temperaturen til mellem 12 og 17 grader med stedvis kraftig regn. Bornholm skiller sig igen ud med mulighed for op til 20 grader og kig til solen.

Onsdag fortsætter i samme dur, men det bliver en tand køligere med mellem 10 og 15 grader.

Torsdag og fredag holder temperaturerne sig i stort set samme interval og igen med spredte regnbyger og skyer.