Lun påskedag i vente med op til 17 grader lokalt

Første påskedag bliver lun og solrig med chance for op mod 17 grader. Mandag skifter vejret dog markant.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er med at smøre kinderne godt ind i solcreme, når børnene skal sendes på æggejagt i haven første påskedag. Søndagen byder nemlig på overvejende sol og lune temperaturer i vores landsdel.

quote Sådan er det i april. Her kæmpes der mellem kulde og varme, og der er store udsving i både temperaturer og vejrlig

Mette Wagner, DMI

Det fortæller Mette Wagner, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).  

- Vi starter skyet ud med enkelte små byger lokalt. I løbet af dagen kommer solen frem igen, og vi kommer op på mellem 12 og 17 grader i regionen. Så der er faktisk en rigtig smuk forårsdag i vente i morgen.

Det er især på Sydsjælland og Lolland-Falster, at der er chance for at nå helt op på de 17 grader. Bor man ved Sjællands vestkyst skal man forberede sig på lavere temperaturer.

- Dem der vil føle sig snydt er nok dem, der bor ved Kalundborg eller oppe ved Odden, hvor der er pålandsvind. Vestkysten af Sjælland vil få omkring 10 grader, så de vil føle det en del koldere, end resten af regionen, fortæller Mette Wagner.

Forårsvejret forsvinder mandag

I løbet af søndag aften og natten til mandag, trækker der en koldfront igennem Sjælland, der bringer kølig luft med sig.  

Det betyder, at man vil opleve en markant temperaturforskel fra den lune forårsvarme søndag til en betydeligt koldere mandag, hvor temperaturerne vil ligge på mellem syv og otte grader.

- Sådan er det i april. Her kæmpes der mellem kulde og varme, og der er store udsving i både temperaturer og vejrlig. I april skifter vejret tit og ofte meget hurtigt, forklarer Mette Wagner.  

Mandag bliver i det hele taget en mere ustadig omgang, hvor vejret kan gå fra solskin og blå himmel til skyer med nedbør.  

- Det kan både være slud og tøsne, men jeg tror mest, at det bliver som slud. Og det er nok ikke mange byger, der vil komme, men det vil føles koldt med jævn til frisk vind.

Solskin til eleverne

Det lader til, at det kun er mandag, der bliver rigtig kedelig og kold. Allerede tirsdag vender det lune forårsvejr nemlig tilbage.

- Fra tirsdag og resten af ugen tyder prognoserne faktisk på, at det bliver relativt tørt og solrigt. Vi kan nok godt nå op på de femten grader, efter koldfronten er forbi mandag. Men det er stadig lidt længere ude i fremtiden, så det kan selvfølgelig nå at ændre sig, siger Mette Wagner.

Med de nuværende prognoser for ugens vejr er der altså gode chancer for, at skolerne kan undervise eleverne udenfor onsdag, torsdag og fredag på både Sjælland og øerne.