Lokale sender hilsen til dronningen - hyldes med flag og musik på afstand

I dag fylder Dronning Margrethe 2. 80 år. Politikere, virksomheder, borgere, store og små hylder Danmarks dronning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag er det den 16. april 2020, og det betyder at Hendes Majestæt Dronning Margrethe II fylder 80 år.

quote Lad os alle sende varme tanker og fødselsdagshilsner til vores dronning

Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune

Dronningen, hvis fulde navn er Margrethe Alexandrine Þórhildur Ingrid, blev født den 16. april 1940 på Amalienborg som datter af Kong Frederik 9. og Dronning Ingrid, født Prinsesse af Sverige.

Dagen i dag står i Dronning Margrethes tegn, og folk fra nær og fjern hylder Danmarks Dronning.

- Lad os alle sende varme tanker og fødselsdagshilsner til vores dronning. Vi har hejst alle flag på Rådhuset. Stort tillykke til Dronning Margrethe 2, skriver borgmesteren i Næstved Kommune, Carsten Rasmussen (S), på sin Facebook-profil.

Også Næstved Kommune bringer en hilsen på Facebook. 

I Kalundborg sidder der også en borgmester, der gerne vil være med til at fejre dronningen.

- Har mange gode minder fra samvær med dronningen. Et af de mere specielle var en tur i cykelrickshaw med vores frivillige fra "Cykling uden alder" under majestætens besøg i Kalundborg Kommune i 2017, skriver borgmester Martin Damm (V).

Lollands borgmester Holger Schou (S) har også noteret sig, at det er Dronningens fødselsdag. På sin Facebook-profil bringer han en hilsen og billeder, hvor han selv optræder med borgmesterkæde i selskab af selveste dronningen.

Holbæk Kommune bringer også en hilsen på Facebook.

- Desværre bliver den fejret under andre former end ønsket. Så vi må nøjes med at sende Dronningen en elektronisk lykønskning. Det kan du også gøre inde på www.kongehuset.dk.

- I Holbæk Kommune har vi senest haft besøg af Dronningen, da hun sammen med Prins Henrik på en solrig junidag i 2013 besøgte Orø, skriver kommunen.

Folketingsmedlem Stén Knuth (V), der er tidligere borgmester i Slagelse Kommune, har også lavet en hilsen til Dronning Margrethe på Twitter.

- Ugerløse Flagallé & Juleudsmykning ønsker Hendes Majestæt Dronning Margrethe II tillykke med de 80 år i dag, skriver de på Facebook og tilføjer:

- Desværre har vi ikke i år mulighed for at opsætte vores flagallé eller det store flag på Tingstedet, så det må hun have til gode, vi har dog fundet to flag som vil stå ved indgangen til Tingstedet i Ugerløse.

 
  Foto: Facebook

Forsvaret hylder dronningen med musik.

- Deres Majestæt, af medarbejderne i Forsvaret ønskes De stort tillykke med de 80 år.

Politiet skulle traditionen tro ledsage Dronningens karet gennem Københavns gader, men på grund af situationen med coronavirus, kommer det ikke til at ske.

Læs også
Dagens royale fødselar hyldes i malerier af lokal kunstner
Læs også
Dagens royale fødselar hyldes i malerier af lokal kunstner

- Vi havde set frem til endnu en eskorte i dag, men det må vente. I stedet vil vi ønske Dem et hjerteligt tillykke med dagen.

Statsminister Mette Frederiksen (S) hylder også dronningen på sin Facebook-profil:

- Der er opbakning til det danske kongehus. Stærkere end i mange år. Større end i andre lande. Det er i høj grad dronning Margrethes fortjeneste.

Vil du være med til at hylde dronningen, kan du på tænde for TV2 ØST her til formiddag og se alle de gode klip og minder med dronningen.