Lokal slutspurt før valgdag foregår især på internettet

Lokale folketingsmedlemmer har for alvor kastet sig ind i kampen om at vinde de sidste stemmer før søndagens valg til Europa-parlamentet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lørdag formiddag er det svært at komme gennem en lokal gågade, uden at møde håbefulde politikere med valgmaterialer.

Slutspurten op til Europa-parlamentsvalget søndag er for alvor gået ind i sin afgørende fase.

Og er man særlig interesseret, så er det også muligt at møde nogle af kandidaterne til valget. Blandt andet hos Bryghuset Møn i Stege, hvor Moderaterne holder det afgørende møde før valget. 

Her er det muligt at møde både partiformand Lars Løkke Rasmussen, spidskandidat Stine Bosse og det lokale folketingsmedlem Charlotte Bagge Hansen, der alle tre deltager i et valgmøde i løbet af eftermiddagen.

Læs også
Landsbrugsstøtte splitter kandidater
Læs også
Landsbrugsstøtte splitter kandidater

De mange, som tilbringer dagen i haven, slipper dog ikke for de mange tilbud. Og her er især internettet kampplads for at få de sidste stemmer.

Digital kampplads

På de fleste netaviser er der masser af reklamer for valget - og på både det sociale medie X og på Facebook er de lokale folketingspolitikere således dybt engagerede i kampen om at få netop deres kandidater eller politik repræsenteret i Bruxelles og Strasbourg.

Blandt andet har både Pia Kjærsgaard (DF) og Trine Pertou Mach (EL) delt videoer, hvor de opfordrer til at stemme på hvert deres partier.

Læs også
Undrer du dig? Derfor er der ofte to politikere på valgplakaterne
Læs også
Undrer du dig? Derfor er der ofte to politikere på valgplakaterne

Lørdag morgen er der især mange opslag om overfaldet på Mette Frederiksen fredag aften blandt de lokale kandidater - men generelt deler de deres yndlingskandidaters politik.

- Man slår bare ikke. Punktum, skriver Trine Pertou Mach i en kommentar til overfaldet fredag.

- Man kan være uenig om politik, men vold er og bliver fuldkommen uacceptabelt, skriver Danmarksdemokraternes Peter Skaarup - der i øvrigt gang på gang de seneste dage har delt angreb på socialdemokraternes politik, som han blandt andet mener rammer boligejerne.

Billeder med spidskandidat

Blandt de mest aktive lokale folketingsmedlemmer i internet-valgkampen er muligvis SF's Anne Valentina Berthelsen, der de seneste dage har delt selfies af sig selv med både partiets spidskandidat Kira Marie Peter-Hansen og partiets tidligere formand Villy Søvndal, der stiller op som nummer tre på deres liste.

Læs også
Venstre vil bruge EU-midler på kystsikring
Læs også
Venstre vil bruge EU-midler på kystsikring

Venstres Jacob Jensen viser friske billeder fra et gårdbesøg, som partiets spidskandidat Morten Løkkegaard har gennemført for at tale om landbrugsstøtte.

Landbrugsstøtte er også et af fokusområderne for den regionale folketingspolitiker Zenia Stampe - men med noget anderledes fortegn. Støtten skal omlægges, så den bliver mere grøn, hedder det her.

Hundehvalpe er topscorer

Ud over at være på Møn, så har udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) dog også tid til at være på de sociale medier.

Det handler især om at promovere Stine Bosse (M) som spidskandidat - og et opslag viser de to stå sammen om en kanon for at få en bedre sikkerhedspolitik.

Læs også
Landsbrugsstøtte splitter kandidater
Læs også
Landsbrugsstøtte splitter kandidater

I et andet opslag viser han familiens nyfødte hundehvalpe, med et håb om, at listens nummer to, hans søn Bergur Løkke Rasmussen (M), får et godt valg søndag. Dette opslag er uden tvivl det valgopslag, der får flest likes på Facebook i vores område.

Blandt socialdemokraterne valgt i vores område er der lørdag mange opslag om overfaldet på Mette Frederiksen - og ellers især angreb på SF, som de mener vil åbne grænserne for flere indvandrere i Danmark.

Har du mod på at teste din paratviden om EU? Bliv klar til valg den 9. juni med TV2 ØST's EU-Quiz her

1/12
Antal korrekte svar: 0/12
Quiz om eu-valget
Henter spørgsmål...
1958
1965
1972
Nulstil

Grafik og UI: Nick Abildgaard, Martin HartmannNyhedsoverblik