Lastvogn med gravemaskine torpederer bro

Motorvejen omkring Maribo på Lolland er det kommende døgn omlagt til et spor i sydlig retning som følge af kollisionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag formiddag udviklede sig uheldigt for en lastvognschauffør på Sydmotorvejen, efter at denne – efter alt at dømme – var kørt ind på strækningen ved Maribo.

Chaufføren havde ikke fået korrigeret højden på den blokvogn med gravemaskine, som lastbilen var spændt for. Resultatet blev, at en kollision mellem lastvognen og den førstkommende motorvejsviadukt var uundgåelig.

quote Det er selvfølgelig svært at bortforklare, man har været for høj, hvis man påkører en motorvejsbro

Lars Denholt, vagtchef, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi modtog meldingen om kollisionen klokken 10.20.

- Vi fik anmeldelsen om, at en blokvogn med gravemaskine havde påkørt en bro med skade på broen til følge, fortæller vagtchef Lars Denholt til TV2 ØST. Herfra blev der efterfølgende sendt en patrulje til stedet.

Lastvognen med gravemaskinen havde ramt broen med sådan en kraft, at flere betondele blev revet fri og faldt ned på vejbanen.

Politiet var derfor særligt glade for den efterfølgende melding fra stedet, forklarer vagtchefen videre:

- En anden lastbil havde placeret sig på en sådan måde, at første vognbane var afspærret og trafikken blev ledt ud i anden vognbane, så man kunne komme forbi uheldsstedet.

- Der er faldet nogle ting ned fra broen, og der er blottet armeringsjern på broen, tilføjer vagtchefen.

Her er ulykken sket.
Her er ulykken sket.

Beton falder ned

Der er dog ingen sammenstyrtningsfare – men risikoen for yderligere nedfald af betonstykker fra broen, samt risikoen for skader i vejbanen under broen fra den nedfaldne beton, gør, at såvel bro som vej skal undersøges nærmere.

- Vi har haft nogle teknikere ude, og de er stadig i gang. Derfor er første vognbane fortsat spærret, forklarer vagtchefen og tilføjer:

- Vi ser ikke nogen nedstyrtningsfare, og vi har ikke spærret for færdsel hen over motorvejen på broen. Det handler om at få en beslutning om, hvorvidt skaderne skal udbedres her og nu.

Teknikerne forventes at arbejde på stedet indtil i morgen, hvorefter motorvejen igen vil blive åbnet i begge spor – medmindre der akut er behov for reparationer af broen.

Videre med politieskorte

Alt imens er den forulykkede lastvogn blevet guidet videre med politiets hjælp.

- Blokvogn med gravemaskine har man fået fri af broen og efterfølgende fået sænket blokvogn og gravemaskine på en sådan måde, at man kunne fortsætte under de resterende broer ned til Femern, som var slutdestinationen. Den blev sendt af sted med en politibil bagved, så den kom sikkert frem, forklarer vagtchefen.

Politiets undersøgelser skal nu afklare, om chaufføren skal sigtes for kørsel med for højt læs.

- Det er tydeligvis en overtrædelse af lovgivningen, hvis man kører rundt med et læs, der er højere end tilladt, og det er selvfølgelig svært at bortforklare, man har været for høj, hvis man påkører en motorvejsbro, siger vagtchefen og tilføjer:

- Det kunne også være, der kommer noget fra ejeren af broen, i forbindelse med at de skal genskabe de her ting. Men det må juristerne og ejerne finde ud af.