Historisk høj straf - landsretten skærper dom mod hjemmerøvere

Et brødrepar skal 16 år i fængsel for at have udført 22 hjemmerøverier. Deres forældre får 12 års fængsel. Alle dømte bliver udvist af Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et hjemmerøveri giver normalt op til 5,5 års i fængsel. Men hvor høj straf giver 22 hjemmerøverier?

Det spørgsmål har Østre Landsret i dag taget stilling til.

Landsretten har idømt to kroatiske brødre Toncek og Bernardo Mujagic 16 års fængsel for at have udført 22 hjemmerøverier på Sjælland, Lolland, Falster, Møn og Jylland i perioden mellem 2015 til 2017.

Nu er flere af familie-medlemmerne altså dømt for anden gang for et stort antal hjemmerøverier og indbrud. Mange af dem er begået her i regionen. Blandt andet et i Skellebjerg ved Dianalund, hvor det gik ud over en ældre kvinde og hendes datter.

Forældre får 12 år

De to brødres forældre, Ljilana Mujagic og Santino Koren, får 12 års fængsel for at have været med til at planlægge de mange hjemmerøverier og for at få del i udbyttet fra dem. 

Den sidste dømte i sagen, en bekendt af familien, er blevet kendt skyldig i tre hjemmerøverier og skal otte år i fængsel.

De udvises alle af Danmark med indrejseforbud for bestandigt.

SÅDAN LØD SKYLDKENDELSEN:

Skærpet byrettens dom

I byretten blev de to brødre idømt en fængselsstraf på 15 år. Forældrene, der ikke har været med til selve udførelsen af hjemmerøverierne, men har medvirket ved at deltage i planlægningen samt har taget del i udbyttet fra røverierne, fik 12 års fængsel.

En ven af familien, der er kendt skyldig i at have begået tre hjemmerøverier, fik 8 års fængsel.

Alle blev udvist af Danmark for bestandig. 

Dermed har Østre Landsret skærpet byrettens linje og tildelt er års fængsel mere til brødreparet og uddelt samme hårde fængselsstraffe til forældre og ven af familien på henholdsvis 12 og 8 år.