Lærerformand er tilfreds med SF's farvel til omstridt forlig

Lærerformanden er enig i, at folkeskoleforliget bør opsiges, men advarer mod at gøre skolen til en kampplads.

Formanden for landets lærere, Gordon Ørskov Madsen, er tilfreds med, at SF har besluttet at opsige folkeskoleforliget, som har været gældende i næsten et årti.

Men han kommer samtidig med en advarsel om, at folkeskolen ikke skal blive en politisk kampplads, som han mener, at den stort set har været siden lærerlockouten i 2013.

- Umiddelbart er der tilfredshed over, at vi måske kan slippe af med det folkeskoleforlig, som ikke har haft nogen positiv effekt på folkeskolen, siger Gordon Ørskov Madsen.

- Men samtidig er det vigtigt, at vi alle sammen bestræber os på, at vi ikke igen gør folkeskolen til en kastebold og en kampplads, siger han.

quote Det er vigtigt, at vi alle sammen bestræber os på, at vi ikke igen gør folkeskolen til en kastebold og en kampplads

Gordon Ørskov Madsen, formand for Danmarks Lærerforening

SF håber nu på, at der er flertal for at opsige forliget, som De Radikale, Socialdemokratiet, De Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti er en del af, på den anden siden anden side af valget.

Folkeskolerne skal have langt mere frihed, end de har i dag, lyder det fra partiet.

SF: Man bør kigge mod Holbæk

SF mener, at man bør kigge mod kommunerne Esbjerg og Holbæk.

De har på forsøgsbasis har fået mulighed for at indrette folkeskolerne, som de vil, så længe de lever op til folkeskolens formålsparagraffer, og skolegangen afsluttes med 9.-klasses afgangseksamen.

Læs også
Skoler roser frihedsforsøg: - Alle er mere glade, friske og åbne for ny læring
Læs også
Skoler roser frihedsforsøg: - Alle er mere glade, friske og åbne for ny læring

Det er formanden for Danmarks Lærerforening helt enig i.

- Man skal kunne træffe flere beslutninger selv ude på de enkelte folkeskoler, fordi man skal kunne have sin egen profil på den enkelte skole, siger Gordon Ørskov Madsen.

- Fordi eleverne er forskellige, kulturen er forskellig, og forældreinddragelse er folder sig ud på forskellige måder ude på skolerne.

Formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, klapper dog ikke i hænderne over, at SF opsiger forliget.

- Vi er bekymrede og kede af, at der nu skabes ny uro om folkeskolen. Vi har nydt godt af et stort og bredt forlig i en årrække og skal helst ikke ud i en valgkamp, hvor der går en masse ideologi i den for alle partierne igen, siger han.

quote Vi er bekymrede og kede af, at der nu skabes ny uro om folkeskolen

Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen

- Siden forliget blev indgået har vi stille og roligt fået trevlet det op, som ikke fungerede. Vi er på rette vej.

- Vi ønsker først og fremmest ro nu om folkeskolen, det værste er at skabe ny uro og usikkerhed om folkeskolen.