Lærere frygter besparelser i folkeskolen næste år

Økonomien på skoleområdet er presset, og den ser ud til at blive endnu værre, konkluderer en ny kredsundersøgelse fra Danmarks Lærerforening. 

Rundspørgen viser, at 70 procent af lærerkredsene forventer, at der vil ske økonomiske forringelser for kommunernes folkeskolebudget for 2024. Ud af de 70 procent er der 62 procent, der vurderer, at forringelserne for 2024 vil blive større end i 2023.

Det oplyser Danmarks Lærerforening. 

I de 12 kommuner, som falder under TV2 ØSTs sendeområde, oplever 10 kommuner en dårlig eller meget dårlig økonomisk situation på skoleområdet lige nu. Dertil kommer, at seks ud af de 12 kommuner ikke har kunnet overholde det oprindelige skolebudget for 2023. Det gælder for Faxe, Guldborgsund, Holbæk, Odsherred, Sorø og Vordingborg kommuner.

Alle 12 kommuner på nær Kalundborg, Lolland og Odsherred Kommuner forventer desuden, at de har udsigt til økonomiske forringelser på skoleområdet i budget 2024.  

Undersøgelsen bygger på spørgeskemaer, som Lærerforeningen har udsendt til foreningens 75 kredse. De kredse, der dækker over flere kommuner, har fået et spørgeskema for hver kommune. Svarene er altså en vurdering fra lærerkredsene og ikke fra kommunerne selv.