Kør forsigtigt på de glatte veje - mange uheld mandag morgen

Frostgrader og snevejr gør det afsindigt glat på vejene mandag morgen, og det har resulteret i flere færdselsuheld.

Der er faldet meget sne natten til mandag og flere steder sner det stadig. Det skaber problemer i morgentrafikken mandag morgen, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi samt Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Det er ufatteligt glat på vejbanen, og vi har haft flere små uheld allerede. Så vi frygter lidt for morgentimerne, fortæller Asger Bechstrøm, vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi, mandag morgen klokken seks.

- Bare fra klokken halv fem til seks har vi haft tre færdselsuheld på Vestmotorvejen, siger Jakob Jensen, vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Vestmotorvejen ved afkørsel 38 Slagelse mandag morgen.
Vestmotorvejen ved afkørsel 38 Slagelse mandag morgen. Foto: René Lind - Lind Foto

Flere glatføreuheld i regionen 

Der har blandt andet været et uheld tidligt mandag morgen på Vestmotorvejen ved Tjæreby i retning mod Køge, som forårsagede en del kø. På Vestmotorvejen i retning mod Fyn var der klokken syv også et uheld ved Sorø.

Også på Holbækmotorvejen mod Holbæk, lige ved frakørsel 15 Gevninge, har glat føre været årsag til et uheld lidt over klokken seks mandag morgen. Her endte en bil på tværs på selve frakørslen og i højre spor.

Ved Sønderstrupvej i Kirke Eskilstrup er en lastbil væltet omkring klokken halv syv. Det betyder, at vejen mandag morgen er spærret i begge retninger.

Tid til vinterdæk

Det er især de bilister, der endnu ikke har fået skiftet til vinterdæk, der skal være ekstra opmærksomme.

- Hvis folk ikke har skiftet til vinterdæk endnu og tror, at de kan køre som de plejer, så vil de opleve det rigtig glat, siger Asger Bechstrøm.

- Helt grundlæggende skal man køre efter forholdene, og hvis man ikke har fået skiftet til vinterdæk nu – ja, så er det nærmest allerede for sent. Så se at få det gjort, siger Jakob Jensen. 

Læs også
Nattens sne er farlig for morgentrafikken mandag
Læs også
Nattens sne er farlig for morgentrafikken mandag

Som prognoserne ser ud lige nu, er det formentlig kun mandag morgen, at vintervejret giver større trafikale problemer. Natten til tirsdag kan der falde sne, men i lidt mindre mængder, og herefter venter lunere vejr senere på ugen.