¨

Købsaftale endelig på plads - DSB-værksted rykker til Næstved

DSB rykker sit værksted fra København til Mogenstrup. Det står nu klart, efter den betingede købsaftale er faldet endeligt på plads.

Fremover skal DSB's tog serviceres i Mogenstrup, når statsbanernes nye værksted rykker fra København til Næstved. Det er klar til brug i 2024.

DSB rykker i 2024 centralværkstedet fra København til Næstved.

Det står nu klart, efter DSB's betingede købsaftale af Fladsågård er faldet endeligt på plads. Dermed rykker statsbanerne deres nye værksted til Mogenstrup, skriver sn.dk.

Med placeringen af et stort værksted syd for byen får Næstved en nøglerolle i fremtidens togtrafik

Ole Bøje Pedersen, personaleleder for 51 lokoførere i Næstved

- Det er klart, at med placeringen af et stort værksted syd for byen får Næstved en nøglerolle i fremtidens togtrafik. I dag må vi køre helt til Fredericia for at få togene serviceret, og snart kan vi nøjes med at køre til Mogenstrup, siger Ole Bøje Pedersen, personaleleder for 51 lokoførere i Næstved.

Vil beskæftige 100 medarbejdere

Den betingede købsaftale er forvandlet til et reelt køb, efter DSB har sondret terrænet for foden af Fårebakkerne.

DSB har, siden den betingede købsaftale blev offentliggjort i 2018, blandt andet brugt tiden på at undersøge jordbundsforholdene, da jorden ikke må være for blød, når der skal gøres plads til tonstungt materiel på det nybyggede lokomotiv- og og togvognsværksted nær det fredede islandsskab ved Mogenstrup Ås.

DSB's nye værksted skal kunne håndtere og servicere 113 dobbeltdækkervogne, 50 nyindkøbte togvogne og 42 nye el-lokomotiver og vil beskæftige omkring 100 medarbejdere. 

Værkstedet ventes klar til brug i slutningen af 2024.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App