Kampen om guldet er afblæst - fodboldklubber får aflyst turneringer

Sådan lyder meldingen fra DBU Sjælland, der suspenderer alle turneringer. Også på Lolland-Falster er der aflysninger. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Usikkerheden om forholdene og risikoen for at blive smittet med coronavirus får nu DBU Sjælland til helt at afblæse turneringen.

Så selvom de professionelle fodboldspillere begynder at tage hul på de udskudte kampe, forholder det sig helt anderledes i seriefodbolden.

I DBU Sjælland betyder det, at mindst 350 klubber bliver påvirket. Det samme gør 85.000 spillere og 13.000 kampe. 

quote Det er en god beslutning, at vi ikke skal spille kampe resten af sæsonen

Mikkel Hoffmann-Rasmussen, formand, Store Heddinge Boldklub

Efterårets kampe kommer til at afgøre turneringernes resultat, og hvem der skal rykke op og ned til næste sæson. Kun finalekampene ventes at blive spillet – men først til efteråret. 

- Det ville være utrygt for mange, hvis vi fortsatte turneringerne. Både for spillerne, men også de mange frivillige, der får tingene til at fungere. Forældrene, der kører ungerne til kamp, og dommeren, der dømmer, siger DBU Sjællands formand, Jakob Koed, til TV2 ØST.  

Han kalder det en meget vanskelig beslutning at stoppe turneringerne. 

- Det er klart, at vi tager det her meget alvorligt, men det er med vores øjne den eneste beslutning, som vi kan træffe. Vi ved ikke, om fodbolden kommer i gang igen – men hvis turneringerne fortsætter, så tvinger vi også mange frivillige til at komme, hvis klubberne ellers vil blive i serierne. Det synes vi ikke, at vi kan tillade os, som situationen er med sygdommen, siger han. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Jakob Koed, formand for DBU Sjælland
Jakob Koed, formand for DBU Sjælland

Klub er forstående 

Hos Store Heddinge Boldklub, der er blevet kåret som Danmarks bedste klub, forstår man godt beslutningen om at suspendere turneringerne. 

- Det er en god beslutning, at vi ikke skal spille kampe resten af sæsonen. Med de restriktioner der er, kunne vi ikke spille alligevel og afvikle kampene efter reglerne, siger Mikkel Hoffmann-Rasmussen, der er formand for klubben på Stevns. 

Omkring 250 aktive spillere i klubben bliver påvirket af beslutningen. Og selvom formanden forstår situationen omkring forårets lange nedlukning, er han også ked af den. Han frygter, at især mange unge spillere i stedet ville få smag for at spille computerspil. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Formanden for Store Heddinge Boldklub, Mikkel Hoffmann-Rasmussen, frygter, at mange unge falder fra fodbolden og i stedet spiller computerspil.
Formanden for Store Heddinge Boldklub, Mikkel Hoffmann-Rasmussen, frygter, at mange unge falder fra fodbolden og i stedet spiller computerspil.

- For fællesskabet har corona-tiden været en sløj periode. Også i forhold til træningen. Mandag kan vi starte træningen igen - også med de helt små. Det er rigtig godt. Men det er klart, at de også vil savne kampene, og vi er bekymrede for, om nogen er faldet fra, siger Mikkel Hoffmann-Rasmussen. 

Kunne ikke spilles efter reglerne

Mikkel Hoffmann-Rasmussen mener, at det også især handler om at sikre det sociale i klubben og her bakkes han op af målmand og målmandstræner Thomas Mølgaard. 

- Det er hårdt ikke at skulle spille kampe, men det er positivt, at vi skal træne igen. Det er det, som ungdommen ser frem til. Men vi bygger os jo op som fodboldspillere for at spille kampe og have noget at kæmpe for. Vi må følge de retningslinjer, der er for os amatører i breddeidrætten. Men vi håber at komme med igen i august, siger han. 

Dokumentation:

Også Jesper Olsen, der er træner for seniorerne, støtter beslutningen.  

- Det er ikke det, som vi er vant til. Men det er nok meget godt. Nogen har løbet meget, andre har ikke. Så vi kunne nok godt risikere mange skader, når vi starter op igen, siger han. 

Også hos DBU Lolland-Falster er der aflysninger på tapetet. Her er turneringen for herrer seniorer blevet aflyst, og efterårets kampe vil danne grundlag for turneringernes afgørelse.

Det vil dog kun være muligt at blive rykket op i denne sæson. Ingen vil rykke ned som følge af corona-virus, oplyser klubben på deres hjemmeside.