Kaare Dybvad med ny titel: - Jeg kan love, at der kommer flere uddannelser til Sjælland

Fremover vil det være et Indenrigs- og Boligministerium, som Kaare Dybvad Bek (S) skal stå i spidsen for.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I sommeren 2019 overtog Kaare Dybvad nøglen til Boligministeriet, og i dag overtager han så nøglen til et splinternyt ministerium, nemlig Indenrigs- og Boligministeriet.

Dermed får han oven i sin post som boligminister opgaven med at varetage den tunge tjans som indenrigsminister.

Det kom offentligheden for øre torsdag, men hovedpersonen har vidst det lidt før:

- Det fik jeg at vide tidligere på ugen, og jeg må bare sige, at det er jeg virkelig glad for. Det er nogle områder, som jeg altid har gået meget op i, og som betyder meget for mig. Så på den måde er det fantastisk at få lov til at arbejde med det, siger han til TV2 ØST.

- En af de ting, der gjorde, at jeg gik ind i den debat var, at da man lukkede Holbæk Seminarium i sin tid, påvirkede det mig meget, og det blev jeg vred over dengang. Nu har jeg muligheden for at prøve at vende noget af den udvikling og prøve at få nogle uddannelser også til vores område.

Lover bedre sundhedstilbud og ordentlige veje

I en pressemeddelelse begrunder Mette Frederiksen oprettelsen af det nye Indenrigs- og Boligministerium med, at der skal sikres en bedre sammenhæng mellem land og by.

- Vi kommer til at rulle ud med en del ting, lover Kaare Dybvad.

quote Først og fremmest skal vi sørge for, at der er ordentlige sundhedstilbud lokalt, og at folk har en læge

Kaare Dybvad (S) , indenrigs- og boligminister

- Først og fremmest skal vi sørge for, at der er ordentlige sundhedstilbud lokalt, og at folk har en læge. Så skal vi sørge for, at der er nogle ordentlige veje og jernbaneforbindelser. Vi skal også sørge for, at der er flere uddannelsesmuligheder lokalt. Det er nogle af de store overskrifter, der er, siger Kaare Dybvad.

- Vi har jo allerede leveret en del – nye politistationer i Region Sjælland, og vi har lavet en ny udligningsaftale, hvor Sydsjælland og Vestsjælland er nogle af dem, der har fået den største del. Så det kommer vi til at fortsætte med, og det tror jeg, man vil kunne mærke lokalt i vores region.

Vil præsentere nye idéer inden for et halvt år

Ifølge den nyudnævnte indenrigsminister kommer han og regeringen til at præsentere nye forslag allerede inden for de næste seks måneder.

- Det bliver inden for et halvt år, at vi kommer til at præsentere vores forslag, siger Kaare Dybvad.

Så du lover bedre lægemuligheder og bedre uddannelsesmuligheder inden for et halvt år?

- Vi præsenterer det, som vi synes, der skal gøres, og så tager det noget tid, at få det til at virke, og hvis det er noget, der skal lovgives om, skal det vedtages i Folketinget. Men vi kommer til at sige konkret, hvordan vi kan gøre det inden for det næste halve års tid, siger Kaare Dybvad.

- Der er ingen tvivl om, at det her bliver en decentralisering, og det bliver også noget af det, vi vil lægge vægt på.

Vil du også love, at læreruddannelsen kommer tilbage til Holbæk?

- Det vil jeg rigtig gerne have. Men jeg må jo også erkende, at jeg er minister for hele landet, så jeg kan ikke love specifikt, at vi i Holbæk får vores seminarie tilbage, men jeg kan i hvert fald love, at de planer vi kommer med, kommer til at sikre flere videregående uddannelser i vores område.