Jordomrejse blev vekslet til gratis ferie på Sydsjælland

SydkystDanmark vil være en bedre feriedestination. Derfor har den inviteret fire par på en gratis feedback-ferie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere end 1000 meldte sig, da SydkystDanmark tidligere på året søgte såkaldte feriepiloter.

Feriepiloter, der får en uges ferie på Sydsjælland og Møn. Helt gratis - så længe de anmelder og reklamerer for de oplevelser, de får undervejs på deres ferie.

To af dem, der blev udvalgt til én ud af fire ferieoplevelser, er Trine Kingo Nielsen og Max-Kristian Heiredal fra København.

quote Det handler om at finde ud af, om det er muligt at rejse grønt og bæredygtigt i vores destination

Simone Brandt Hald, pressemedarbejder hos SydkystDanmark

Den 11. februar sidste år begav de sig ud på den helt store jordomrejse, der skulle have varet i halvandet år.

- Vi skulle have vandret i Nepal og i Argentina, og så ender vi med at være  på en uges ferie i SydkystDanmark – det er også dejligt, siger Max-Kristian Heiredal med et smil.

Sidste år nåede parret til Mongoliet inden coronaen for alvor fik fat i verden. Herefter var parret frivilligt strandet i Taiwan i 100 dage, inden de igen landede på dansk grund.

- Vi har vandret meget i bjerge og ikke så meget i Danmark før, lyder det fra parret.

Derfor besluttede parret at melde sig som feriepiloter. 

- Det tiltalte os også at prøve at se noget mere af, hvad Danmark kan - også i de her tider, hvor vi ikke rigtigt kan komme uden for grænserne.

Er vi bæredygtige?

Parrets gratis-vandreferie begyndte lørdag. Indtil videre er blandt andet Trampestien tilbagelagt og dagens rute på 26 kilometer gik fra Rødvig til Faxe Ladeplads, inden en lækker middag er blevet nydt på Slangerupgård - og anmeldt, selvfølgelig.

- Vi har lavet en takeover på SydkystDanmarks Instagram-profil, hvor vi giver feedback på de oplevelser, vi får, siger Max-Kristian Heiredal.

- Vi synes, det er vigtigt at give feedback til SydkystDanmark, for det her er et fedt projekt, som de skal kunne bruge til noget.

Og hos SydkystDanmark håber de på, at de fire gratis-ferier kan gøre dem klogere på, hvordan de kan blive en bedre feriedestination i fremtiden.

- Det handler om at finde ud af, om det er muligt at rejse grønt og bæredygtigt i vores destination. Derfor sender vi feriepiloterne ud, hvor de med bæredygtig transport skal fra a til b for at finde ud af, om vi er gearet til den her form for bæredygtig ferie, som vi tror, vi kommer til at se mere interesse i, siger Simone Brandt Hald, der er pressemedarbejder hos destination SydkystDanmark.

Ifølge SydkystDanmark har ferierne hver en værdi af 30.000 kroner.  

Video: Mandag aften nød parret en middag på Slangerupgård ved Faxe Ladeplads.