Isoleret efter ferie i Kina - familie og naboer må stille mad på dørmåtten

I over en uge har et par fra Holbæk siddet isoleret i deres lejlighed, efter de har været på ferie i Wuhan i Kina, hvor coronavirussen startede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Uffe Frejdal Nielsen og hans kone sidder lige nu isoleret uden kontakt til omverdenen i deres lejlighed i Ladegårdsparken i Holbæk.

Det gør de efter en ferie i Wuhan i Hubei-provinsen i Kina, hvor de blev evakueret og sendt hjem til Danmark på grund af coronavirussen. 

- Vi får vores familie og naboer til at handle for os, og så stiller de poserne med varer ude foran vores dør, så kan vi tage poserne, når de er gået igen, siger Uffe Frejdal Nielsen.

14 dage med film og fjernsyn

Den 31. januar landede Uffe Frejdal Nielsen og hans kone i Roskilde og har siden siddet indenfor i deres lejlighed. For at undgå smittefare er de blevet frarådet at gå ud af deres lejlighed, og de må heller ikke få besøg af deres familie.

quote Det er en ærgerlig og kedelig situation

Uffe Frejdal Nielsen, isoleret grundet Coronavirus

- Det er en ærgerlig og kedelig situation. Man kan kun tage det oppefra og ned og få det bedste ud af det. De har heldigvis godt styr på det her i Danmark, så vi er helt trygge, siger Uffe Frejdal Nielsen.

Læs også
Turist fra Holbæk fanget i kinesisk by ramt af coronavirus: - Gaderne er helt øde

På lørdag har Uffe Frejdal Nielsen og hans kone siddet isoleret uden andet end telefonisk kontakt til omverdenen i 14 dage. Den er den isolationstid, som myndighederne anbefaler, for at være sikre på, at parret ikke er smittet med den frygtede coronavirus.

- Tiden er lang, men vi får den da til at gå med at se fjernsyn, se film, høre radio og læse avis. Vi glæder os da meget til, at vi må gå ud igen, for det føles som at blive frihedsberøvet, siger Uffe Frejdal Nielsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Uffe Frejdal Nielsen og hans kone holder, trods isolationen, humøret højt i Holbæk.
Uffe Frejdal Nielsen og hans kone holder, trods isolationen, humøret højt i Holbæk. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Når tiden i isolation er gået, er det hverdag for parret igen. 

- På mandag skal min kone på arbejde igen, og jeg skal de ting, som jeg plejer at lave. Så tingene skulle gerne være tilbage til normale tilstande snart igen, siger Uffe Frejdal Nielsen. 

Skal til Kina igen til efteråret

Det var meningen, at parret skulle have været på ferie i Kina i en måned og først skulle være kommet hjem fredag den 14. februar. I stedet sidder de nu i karantæne i deres lejlighed i Holbæk.

quote Vi savner vores familie, men så snart vi må gå ud på lørdag, skal vi være sammen med dem

Uffe Frejdal Nielsen, isoleret grundet Coronavirus

- Det er virkelig ambivalent at komme hjem, og så bare skulle sidde her i lejligheden uden at kunne være sammen med folk, men sådan er det. Vi savner vores familie, men så snart vi må gå ud på lørdag, skal vi være sammen med dem, siger Uffe Frejdal Nielsen

Evakueringen og den efterfølgende isolation i lejligheden i Holbæk har dog ikke rystet parret mere, end at de er klar til at tage til Kina igen.

-  Så snart der er ro på, og tingene igen er normale i Kina, så skal vi afsted igen. Min kone kommer derfra, så hvis situationen tillader det, så regner vi med at tage af sted til efteråret, siger Uffe Frejdal Nielsen.

Det var dette fly, som Uffe Frejdal Nielsen og hans kone ankom med til Roskilde Lufthavn 31. januar 2020.
Det var dette fly, som Uffe Frejdal Nielsen og hans kone ankom med til Roskilde Lufthavn 31. januar 2020. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Over 40.000 mennesker er ramt af coronavirus, som en lungebetændelsesfremkaldende virus, der for første gang blev opdaget i Wuhan den 12. januar, og som siden har spredt sig.

Efterhånden som sygdommen tilpasser sig mennesker, bliver den gradvist mere alvorlig. Den 10. februar har coronavirus kostet 910 mennesker livet, og der er mindst 40.000 smittede mennesker, hvoraf 3.497 mennesker er erklæret raske igen. 

VIDEO: TV 2 snakkede med Uffe Frejdal Nielsen, da han og hans kone stadig var fanget i Kina.