Inger Støjberg går af som næstformand i Venstre

Inger Støjberg går af som næstformand i Venstre. Det skriver hun på Facebook.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jakob Ellemann har i dag bedt mig om at gå af som næstformand for Venstre. Jeg forstår, at det bl.a. skyldes hans manglende tillid til min linje i en række politiske sager.

Sådan skriver Inger Støjberg i et Facebook-opslag tirsdag aften. 

Opslaget kommer. efter blandt andre Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), i går opfordrede Inger Støjberg til at trække sig fra næstformandsposten. 

Artiklen fortsætter under opslaget.

Martin Damm sagde til TV2 ØST, at han ikke mener, det er foreneligt at være næstformand for partiet, samtidig med at det bliver undersøgt, om der skal køres en rigsretssag mod Inger Støjberg. 

- I den rolle skal hun jo tegne partiet og ikke sig selv, men det er jo lidt svært, når man selv er part i sagen, sagde han.

Også Jacob Jensen (V) har tilkendegivet på sin Facebook-profil, at han bakker op om formand Jakob Ellemann-Jensens linje.

Til Jyllands-Posten og i et uddybende interview til TV 2 sagde partiformand Jakob Ellemann-Jensen mandag, at han vil have Venstre og Inger Støjberg renset i sagen.

Derfor er han klar til at bakke om en rigsretssag mod sin egen næstformand, hvis det skulle komme dertil.

- Hvis man bliver anklaget for noget, og man mener, at man ikke har gjort noget forkert, så må man også stille sig op og sige, at de her anklager vil vi ikke finde os i. Det vil vi ikke have siddende på os. Vi vil renses, sagde han til TV 2.

Sagen kort: