I dag samler rekordmange danskere ind til udsatte børn

Børns Vilkår sætter søndag gang i deres landsindsamling. Pengene skal gå til at sikre, at flere udsatte børn kan få hjælp gennem BørneTelefonen.

Søndag er det tid til Børns Vilkår årlige landsindsamling, og der har aldrig været flere danskere med til at samle ind, end der er i år.

Det skriver Børns Vilkår i en pressemeddelelse.

quote Konsekvenserne er blandt andet mistillid i relationer, dårligt selvværd og psykisk mistrivsel

Rasmus Kjeldahl, direktør, Børns Vilkår

Flere end 10.800 danskere har sagt ja til at hjælpe med indsamlingen.

- Vi er utrolig glade for, at så mange indsamlere vil støtte op om vores arbejde for omsorgssvigtede børn og unge, siger direktør Rasmus Kjeldahl fra Børns Vilkår i pressemeddelelsen.

Pengene fra indsamlingen går til at drive og udvikle BørneTelefonen og sørge for, at der kan blive uddannet flere rådgivere til tilbuddet. Det skal sikre, at flere udsatte og omsorgssvigtede børn kan få hjælp gennem BørneTelefonen.

- Under coronakrisens nedlukninger, hvor mange har været isoleret i utrygge hjem med konflikter og krænkelser, er det kun blevet endnu tydeligere, hvor vigtigt det er, at børn og unge har et sted som BørneTelefonen, hvor de kan række ud efter hjælp, siger Rasmus Kjeldahl.

Sådan tager landsindsamlingen hensyn til coronapandemien:

Flere samtaler om omsorgssvigt

I 2020 handlede 31 procent af samtalerne gennem BørneTelefonen om omsorgssvigt, og relationen mellem børn og forældre har været det hyppigste taleemne. De seneste mange år har det ellers været forelskelse og kærlighed.

- Vi ved, at en barndom med omsorgssvigt kan påvirke voksenlivet negativt. Konsekvenserne er blandt andet mistillid i relationer, dårligt selvværd og psykisk mistrivsel. Vi håber derfor, at så mange som muligt vil åbne deres dør for indsamlerne på søndag og bakke op om landsindsamlingen, siger direktøren.

I alt havde BørneTelefonen 4.340 samtaler om omsorgssvigt i 2020. Børns Vilkår underrettede de sociale myndigheder 173 gange, hvilket er en stigning i forhold til året før. Det er oftest mistrivsel, konflikt og fysisk vold i hjemmet, der er årsager til underretningerne.