Hold øje på landevejen: Bilelskere på Sjælland cruiser mod corona

Biltræf i hele landet er aflyst. Nu har bilelskere fundet en coronasikker måde er dyrke deres interesse på - "Cruise mod corona" - som foregår fredag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I vinterhalvåret har de pudset, passet, poleret og plejet deres smukke, gamle biler, så de kunne mødes til træf i sommerhalvåret. Men nu er de mange hyggelig biltræf i løbet af sommeren blevet aflyst på grund af coronakrisen. 

Det har ærgret både veteranbilejere og andre, der holder af at kunne spejle sig i en blankpoleret MG eller nyde brølet fra en tordnende Chevrolet Chevelle. Derfor fandt den jyske bilentusiast Carsten Dreisig på at arrangere et fælles Cruise mod corona, som foregår fredag den 5. juni fra klokken 10. Arrangementet har fået sit navn, fordi man samtidig samler penge ind til coronaforskning på Aarhus Universitet.

- Der er blevet sparet nogle penge til benzin. Det overskud kan passende komme derhen, hvor der er hårdt brug for hvert bidrag, siger arrangøren Carsten Dreisig Hansen i en pressemeddelelse.

For at få så mange med som muligt er der lavet ruter i hele landet - blandt andet en rute på Sjælland, som runder blandt andet Slagelse, Korsør, Næstved, Faxe og Ringsted. Selvom de fleste deltagere kører i bil, er arrangementet også åbent for folk, der for eksempel kører motorcykel eller knallert.

Se ruten, der køres på Sjælland her:

 
 

En af de lokale, der deltager, er Michael Christensen fra Faxe Ladeplads. Han købte for to år siden en cremefarvet MGB-sportsvogn og havde glædet sig til at vise den flotte bil frem og mødes med andre bilelskere til forskellige træf.

quote Jeg synes, idéen er rigtig god, og jeg er glad for, at pengene bliver givet til danske forskere

Michael Christensen, Faxe Ladeplads

- Det betyder jo, at man får mødt nogle ligesindede og får beundret hinandens biler. Det er rigtig hyggeligt at se hinandens flotte biler, og har man brug for hjælp, er der altid en, der har en løsning, siger Michael Christensen.

Modsat normale biltræf eller cruises samles deltagerne ikke bestemte steder, ligesom der heller ikke er fastlagt et bestemt sted, hvor ruten starter eller slutter. I stedet er ruten lavet som en cirkel, og meningen er, at man fra sit hjem kører til det nærmeste punkt på ruten og følger den hele vejen rundt eller så langt, man har lyst til. På den måde kan bilelskerne møde hinanden og vise bilerne frem, uden at man danner store forsamlinger.

Artiklen fortsætter under billedet

Michael Christensen fra Faxe Ladeplads glæder sig til at fremvise sin MGB, som som her er fotograferet foran Blåbæk Mølle ved Faxe.
Michael Christensen fra Faxe Ladeplads glæder sig til at fremvise sin MGB, som som her er fotograferet foran Blåbæk Mølle ved Faxe. Foto: Michael Christensen

Derfor stævner Michael Christensen og hans hustru fredag mod Faxe, hvor de kobler sig op på den fastlagte rute. Antallet af deltagere er ikke kendt, men arrangørerne forventer, at der på landsplan vil være flere tusinde biler på ruterne, og i Facebook-gruppen, hvor den sjællandske dele af arrangementet organiseres, er der knap 1.600 medlemmer.

Hårdt brug for pengene

Michael Christensen ser dog ikke kun frem til at møde andre ligesindende, men også til at støtte et godt formål. De penge, der samles ind til Cruise mod corona går nemlig til Aarhus Universitets kamp mod den frygtede sygdom.

- Mine egne forældre er i 80'erne, så hvis man kan hjælpe dem og andre udsatte borgere ved at hjælpe forskerne, vil det være rigtig godt. Jeg synes, idéen er rigtig god, og jeg er glad for, at pengene bliver givet til danske forskere, så man kan gennemskue, hvad pengene går til, siger Michael Christiansen.

quote Vi er dybt taknemmelige for ethvert bidrag

Line Reinert, forsker, Aarhus Universitet

På Aarhus Universitet bliver der taget imod hjælpen med kyshånd. Her er Line Reinert fra Institut for Biomedicin en del af det forskerteam, som siden marts har forsket i behandling og vaccine mod coronavirus. 

- Vi er dybt taknemmelige for ethvert bidrag, og vi er meget rørte over, at privatpersoner og virksomheder engagerer sig i forskningen, siger Line Reinert i en pressemeddelelse.

Pengene falder på et tørt sted, for selvom institutet er blevet støttet med store beløb, er det meget bekosteligt at indrette de særligt sikrede laboratorier, hvor der arbejdes med levende coronavirus. Derfor håber forskerne, at der kan skaffes penge til en såkaldt "autoklave", som er et apparat, der kan sterilisere det udstyr, forskerne arbejder med.

- I forbindelse med coronaudbruddet har vi måtte indrette et nyt laboratorium, og en autoklave er et uundværligt udstyr i et forskningslaboratorium, hvor alt skal være sterilt. Et bidrag til denne udgift, som beløber sig op mod 150.000 kroner, er kærkomment, siger Line Reinert.

Du kan læse mere op den sjællandske Cruise mod corona-rute her, ligesom du kan støtte forskningen på Aarhus Universitet her