Hobbybutikkerne har rygende travlt: - Der blev nærmest hamstret garn

Coronavirus og karantæne har fået folk til at besøge hobby- og legetøjsbutikkerne i så høj en grad, at travlheden nogle steder minder om julehandlen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvad skal vi lave? Jeg keder mig.

De sætninger bliver formentligt fyret af lidt oftere i denne tid, hvor coronavirussen for alvor har lukket Danmark ned.

Og det har fået mange til at vende blikket mod hobby- og legetøjsbutikkerne eller klikke sig vej ind på deres hjemmesider i håbet om at finde nye måder at beskæftige sig selv på.

quote Det minder lidt om julehandlen

Lars Nybjerg, Indehaver af Geppel’s Legetøj

I Odsherred ligger Danmarks ældste legetøjsbutik, Geppel’s Legetøj, og her har indehaverne Karina Dyvekær og Lars Nybjerg lige nu ekstra travlt med at pakke varer til folk.

- Vi har måttet arbejde 16 timer i søndags og 13 timer i går, og så har vi et holdskifte, så vi ikke er for mange sammen på lageret samtidig, siger Lars Nybjerg, indehaver af Geppel’s Legetøj.

Parrets ene butik har midlertidigt måtte lukke, fordi den er placeret i et center, men den samlede omsætning er cirka det samme, da hjemmesiden i disse dage er rødglødende.

Artiklen fortsætter under billedet.

Parret har arbejdet mange flere timer end normalt for at få de mange pakker ud til folk.
Parret har arbejdet mange flere timer end normalt for at få de mange pakker ud til folk. Foto: Privat foto

- På vores hjemmeside havde vi i går en vækst på 320 procent sammenlignet med samme dag sidste år, og det bliver mere og mere for hver dag. Det minder lidt om julehandlen, siger Lars Nybjerg, der sammen med hustruen Karina Dyvekær har haft butikken siden 1993.

Det er især perler, puslespil, aktivitetssæt og udendørsspil som stigegolf og kongespil, som er populært på hjemmesiden, og ifølge Lars Nybjerg er coronavirus årsagen til væksten på hjemmesiden.

- Vi kan fuldstændig tydeligt se på kurven, at væksten startede, da det blev meldt ud, at folk skulle blive hjemme på grund af corona, siger Lars Nybjerg.

Vækst i små butikker

quote Omsætningen er steget til cirka det dobbelte

Malene Topp, Indehaver af Topp Shop

Malene Topp, der er indehaver af legetøj- og hobbyforretningen Topp Shop i Stenlille, mærker ligeledes, at folk har fået mere tid til at være sammen og til at være kreative.

Her er det især stenmaling, garn og perler, der bliver langet over disken.

- Omsætningen er steget til cirka det dobbelte, og folk kommer fra både nær og fjern, så det er helt fantastisk, siger Malene Topp, indehaver af Topp Shop.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hos Topp Shop er det især maling til sten, garn og perler, kunderne kommer efter.
Hos Topp Shop er det især maling til sten, garn og perler, kunderne kommer efter. Foto: Privat foto

Selvom listen over negative konsekvenser ved coronavirus er lang, så peger Malene Topp alligevel på én god sideeffekt.

- Folk søger herud, fordi centrene er lukket, og så får folk øjnene op for de små butikker. Det håber jeg vil fortsætte, også når coronavirussen engang er overstået, siger Malene Topp.

Forældre kan også kede sig

At rastløsheden hos de voksne melder sig, når børn og barnlige sjæle er sat i gang med puslespil og perler, kan Annette Topholm Hansen godt mærke.

quote Der blev der nærmest hamstret garn

Annette Topholm Hansen, Indehaver Strikkenet

Hun er indehaver af garnbutikken Strikkenet, som både er en fysisk butik i Slagelse og en nethandel.

- Der er kommet flere ordre på min webshop end normalt, og lige da folk troede, at der blev lukket helt ned i Danmark, havde jeg virkelig travlt. Der blev der nærmest hamstret garn, siger Annette Topholm Hansen.

Butikken er stadig åben som normalt, men der er blevet opsat et værn, så Annette Topholm Hansen ikke er ligeså udsat for eventuel smitte fra de mange kunder.

Ifølge hende er det især de store projekter som sweatre og tæpper, folk kommer og køber garn til.

- Hvor folk førhen mest købte garn til et enkelt projekt ad gangen, så køber de nu til to og tre projekter, så de ikke kommer til at kede sig, siger Annette Topholm Hansen.

Indtil videre er alle skoler lukket frem til og med 2. påskedag, 13. april. Det samme gælder mange virksomheder.