¨

Hjerteløber tæt på: Alex overlevede fordi hjælpen kom så hurtigt

Region Sjælland kom med i den nationale hjerteløberordning 1. maj i år. Og antallet af hjerteløbere i regionen er steget markant.

01:45

Alex Knudsen fik lynhurtigt hjælp, da han faldt om - fem hjerteløbere dukkede op for at hjælpe. Video: Peter Kryger - TV2 ØST

- Hvis ikke de var kommet, havde jeg ikke siddet her i dag, siger Alex Knudsen.

Han fik hjælp af en hjerteløber, efter en ATV-tur den 22. juni.

Hjemme hos Gert Jacobsen var grillen netop blevet varm i det lille hus ved Præstø Fjord, da ulykken skete.

- Jeg har fået at vide, at hovedet falder bagover, fortæller Alex Knudsen.

- Der var hjertet åbenbart stoppet med at slå.

Gert Jacobsen går i gang - sammen med tililende hjælp.

- Vi får lagt Alex ned på gulvet og går i gang med at lave hjertemassage, fortæller Gert Jacobsen.

Flere hjerteløbere ilede til

Den tililende hjælp kom fra en hjerteløber tæt på.

- Jeg stod her og var i gang med at lave mad, da alarmen kom. Så tog jeg afsted. Jeg vil tro, jeg havde halvanden kilometers afstand, siger Kasper Trane, der er ansvarlig i Præhospital Center og selv er hjerteløber.

Han var hurtigt fremme og havde en hjertestarter i bilen.

- Gert er igang med at give ham hjertemassage, og jeg beder ham om at fortsætte, mens jeg sætter hjertestarter på, siger Kasper Trane.

- Så giver den heldigvis et ordentligt stød, og vi kan så se, at han begynder at trække vejret, og at det får en puls på ham.

Artiklen fortsætter under billedet.

Siden Region Sjælland er kommet med i ordningen med hjerteløbere, er antallet af hjerteløbere steget med 37 procent, og de har været aktiveret 199 gange. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

I det hele taget var Alex Knudsen heldig med at være der, hvor han var, da det gik galt. I alt dukkede der fem hjerteløbere op fra Feddet Camping. 

- De skal jo slippe alt, hvad de har i hænderne og bare løbe. Det er jo det, jeg synes er så flot, siger Alex Knudsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

I oktober sidste år havde vi godt 5.000 hjerteløbere her i regionen. I dag har vi over 10.000 hjerteløbere, fortæller Kasper Trane, ansvarlig i Præhospital Center i Region Sjælland. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

I videoen her fortæller Michael Kragh og hans datter Amalie Kragh fra Skælskør om deres erfaringer med at være hjerteløbere:

Artiklen fortsætter under videoen.

01:28

Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Luk video

Hjerteløberne sendes afsted fra Region Sjællands vagtcentral i Næstved.

- I oktober sidste år havde vi godt 5.000 hjerteløbere her i regionen. I dag er vi på over 10.000 hjerteløbere, fortæller Kasper Trane, der udover at være hjerteløber også er ansvarlig i Præhospital Center.

Efter at have kørt sit eget selvstændige projekt, kom Region Sjælland som den sidste region i Danmark med i hjerteløberordningen 1. maj i år. Siden er antallet af hjerteløbere steget med 37 procent. Hjerteløberne har i den periode været aktiveret  i alt 199 gange.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App